Universitatea din București: În anul universitar 2021-2022, facultățile vor funcționa în sistem hibrid, fiecare va decide cum va începe și își va organiza activitățile

1 lună in urmă 23

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2020/06/Unibuc.jpg
Senatul Universității București a decis ca, în anul universitar 2021-2022, facultățile să desfășoare activități în sistem mixt/hibrid, anunță instituția într-un comunicat de presă. Acesta precizează că modalitatea de începere și organizare a anului universitar va fi decisă la nivelul condicerii celor 19 facultăți, în funcție de propriul specific.

Prin măsurile adoptate de Senat, se recomandă ca ca în noul an cursurile și seminariile, laboratoarele, lucrările practice la care participă mai puțin de 50 de studenți să se desfășoare în sistem fizic, iar cursurile și activitățile didactice și de cercetare cu mai mult de 50 de studenți participanți să se desfășoare online.

Senatul recomandă, totodată, ca activitățile didactice să înceapă cu prioritate, la începutul semestrului. Alte recomandări:

  • reducerea interacțiunii între studenți din grupe diferite de studii
  • evitarea formării de grupuri sau aglomerări de persoane în timpul activităților didactice sau al pauzelor
  • utilizarea platformelor de e-learning pentru facilitarea accesului studenților la materialele de la curs și lucrări practice/seminare.

Universitatea din București precizează în comunicatul de presă că “recomandă întregii sale comunități academice – studenți, cadre didactice, cercetători și personal administrativ – să se vaccineze, minimizând astfel riscurile îmbolnăvirii și ale transmiterii virusului.”

Articolul Universitatea din București: În anul universitar 2021-2022, facultățile vor funcționa în sistem hibrid, fiecare va decide cum va începe și își va organiza activitățile apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă