Uniunea Europeană cere Rusiei să respecte suveranitatea şi independenţa Kazahstanului. Oficial: ''Violenţa trebuie să înceteze. Cerem reţinere tuturor părţilor"

3 săptămâni in urmă 14

Proteste Kazahstan / Captură media Proteste Kazahstan / Captură media

Uniunea Europeană a cerut, joi, Rusiei să respecte suveranitatea şi independenţa Kazahstanului în contextul în care Rusia şi aliaţii săi trimit forţe de menţinere a păcii în ţara central-asiatică, unde manifestaţiile antiguvernamentale au degenerat în violenţe soldate cu zeci de morţi.

JOI, 06 IANUARIE 2022, 14:12

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: REALITATEA.NET

În context, Comisia Europeană, executivul UE, a făcut un apel la reţinere adresat tuturor părţilor. "Violenţa trebuie să înceteze. Cerem reţinere tuturor părţilor şi o soluţionare paşnică a situaţiei. Evident, UE este pregătită şi dispusă să sprijine un dialog în ţară", a declarat un purtător de cuvânt al UE, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a afirmat că prezenţa trupelor străine în Kazahstan trebuie să fie privită cu prudenţă.

Pe de altă parte, Kazahstanul a anunţat joi că a suspendat temporar intrarea cetăţenilor străini, potrivit ambasadei kazahe în Uzbekistan, citată de agenţia de presă RIA.

Agenţia de presă rusă TASS a citat Ministerul Sănătăţii kazah potrivit căruia în timpul protestelor din Kazahstan, intrate deja în a treia zi, au fost răniţi peste 1.000 de oameni, dintre care 400 sunt spitalizaţi.

Postul public de televiziune din Kazahstan a relatat că 12 poliţişti au murit în timpul ciocnirilor cu manifestanţii la Almatî. Inițial se vorbea despre doar 8 decese din rândul forțelor de rodine.

#Kazakhstan
This is how the airport of Almaty now looks, which was seized by the protesters. Passengers being evacuated, local media reported pic.twitter.com/qEfWVJsI7K

— Ignorance, the root and stem of all evil (@ivan_8848) January 5, 2022

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă