Uniunea Europeana atrage atentia ca au fost exportate mai multe vaccinuri anti-COVID decat au fost administrate in statele membre

2 săptămâni in urmă 2

Uniunea Europeana a atras atentia ca exporturile de vaccin anti COVID-19 au fost mai mari decat vaccinurile inoculate, efectiv, in blocul comunitar. Concret, au fost exportate 77 de milioane de doze de ser si doar 62 de milioane de doze au fost administrate cetatenilor din UE.

Liderii UE urmeaza sa discute joi in cadrul unei videoconferinte de doua zile despre severitatea pandemiei de pe continent si situatia campaniilor de vaccinare la nivelul statelor membre.

Acestia vor dezbate de asemenea o noua propunere controversata care va permite UE sa blocheze exporturile de vaccinuri ale companiilor farmaceutice care nu si-au indeplinit obligatiile fata de blocul comunitar.

Oprirea de livrari, una din reguli

Noile reguli, prezentate miercuri, ar permite de asemenea oprirea de livrari catre statele care au o situatie pandemica sau o rata a vaccinarii mai buna decat UE.

Blocul comunitar a exportat 21 de milioane de doze in Marea Britanie, a declarat pentru Bloomberg sub conditia anonimitatii un oficial al Comisiei Europene, doar putin peste un milion de doze fiind produse de AstraZeneca.

Informatia prezentata in exclusivitate include livrarile trimise inainte de introducerea unui mecanism de autorizare a exporturilor la sfarsitul lunii ianuarie.

Marea Britanie a administrat in total aproximativ 31 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 pana in prezent, deci in jur de doua treimi au sosit din Europa.

Cate doze vor fi primite in al doilea semestru

UE a exportat 77 de milioane de doze ale vaccinurilor anti-Covid din data de 1 decembrie a anului trecut catre 33 de tari din afara blocului comunitar, potrivit unui slide distribuit de presedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen pe Twitter.

Aceasta a prezentat de asemenea date care arata ca UE se asteapta sa primeasca in jur de 100 de milioane de doze in primul trimestru al anului si 360 de milioane in al doilea.

In total statele membre UE au primit 88 de milioane de doze dintre care au fost administrate 62 de milioane, pana in prezent 18,2 milioane de persoane din spatiul comunitar fiind inoculate si la rapel, adica 4,1% din populatia totala a UE.

Citeste si:

Harta interactiva a centrelor de vaccinare, in functie de tipul de vaccin. Cum poti vedea locurile disponibile si cat de mare e lista de asteptareCardurile de criptomonede, valuta virtuala buna in toata lumeaAjutor pentru elevii care fac scoala online. O studenta a dezvoltat o aplicatie gratuita in care explica termenii pe care copiii nu ii intelegPovestea fabuloasa a unei angajate CEC Bank care a furat din conturi 1 milion de euro pentru a se razbuna pe sefi. Femeia a donat banii la bisericiExista miracole? Ce trebuie sa faca Romania pentru a se califica la Mondiale. Castigam grupa sau ne asteapta infernul
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă