Uniți Sub Tricolor, protest la Arena Națională înainte de primul meci de la EURO 2020: „E un mesaj de întâmpinare manifest dedicat mafioților în costum care au transformat fotbalul de care ne-am îndrăgostit”

1 lună in urmă 59

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 iunie 2021, 16:13 / Actualizat duminica, 13 iunie 2021 16:13

Bucureștiul va găzdui patru meciuri de la EURO 2020, primul fiind chiar azi, Austria – Macedonia de Nord, de la 19:00.

Azi, cu doar câteva ore înainte de primul meci, o parte dintre fanii României au protestat la adresa UEFA, chiar în fața Arenei Naționale.

Gruparea „Uniți Sub Tricolor” protest la Arena Națională

Astfel, câțiva fani au afișat un banner în fața celui mai mare stadion din România, cu mesajul „UEFA MAFIA”, pentru a protesta împotriva forului continental. 

În plus, Gruparea „Uniți Sub Tricolor” a postat și un mesaj acid la adresa UEFA, în care explica de ce protestează și ce-i nemulțumește.

În doar câteva ore va începe Campionatul European de fotbal, primul turneu final din istorie care va avea loc (și) în țara noastră, un eveniment așteptat de tot continentul din patru în patru ani.

Cum Arena Națională din București va găzdui o serie de patru meciuri la acest Euro, am ales chiar din ziua debutului campionatului să transmitem din fața stadionului, printr-un banner voluminos, ceea ce am scandat, simțit și spus mereu despre forul vicios care conduce fotbalul european: "UEFA mafia!".

E un mesaj de întâmpinare manifest pentru sosirea în țara noastră, dedicat mafioților în costum care au transformat fotbalul de care ne-am îndrăgostit noi și părinții noștri într-o afacere din care interesul major e ca personajele cheie din acest organism corupt până-n măduva oaselor să aibă câștiguri personale din ce în ce mai însemnate, în detrimentul tradiției, istoriei, suporterilor și tuturor celor care iubesc acest sport.

Încredințăm că din ce în ce mai mulți români vor prelua acest manifest și vor transmite același semnal clar și puternic! 
-–comunicați Uniți Sub Tricolor

„Uniți sub Tricolor", grupare a cărei fondator este  George Simion, liderul AUR, este una dintre principala formațiune de fani care sprijină echipa națională a Românie. UST a fost fiind sursa unor derapaje și jigniri anti-maghiare la meciurile reprezentativei, soldate cu amenzi consistente pentru FRF și cu sancțiuni care au mers până la jocuri disputate cu porțile închise, cazul partidei cu Norvegia din toamna lui 2019. 

Nu sunt liderul Uniți Sub Tricolo! Dar am participat la fondarea acestei structuri, pentru că naționala nu avea o susținere coagulată. Veneau galeriile de la Steaua și Dinamo și se luau la bătaie, cum se întâmplă și acum. E regretabil. Am ajutat și la crearea primelor fulare. Am mers cu UST alături de naționala de tineret la Euro U21 din Italia, unde am descoperit, în sfârșit, o echipă senzațională, care m-a făcut să iubesc din nou fotbalul. „Deșteaptă-te, române!" cântat pe stadionul semifinalei mi-a redat cheful și sensul pentru acest sport. 

Nu pot să fiu acuzat cu discursuri de tipul „Mamăă, cine e Simion? Băiatul ăla care merge la meciuri!". Sunt zeci de mii de tineri în peluze, care cântă și aprind torțe, fac atmosferă, descoperă un mod de viață în aceste subculturi. Sau culturi de masă. Da, sunt unul dintre acei tineri, nu mi-e rușine, un meci de fotbal se trăiește mult mai frumos în peluză. Nu mă dezic de ceea ce-mi place. Nu sunt perfect. În peluze circulă și idei bune, și idei rele. Iar una dintre cele bune e crearea de centre de juniori, care să ajute echipele naționale
- George Simion, liderul AUR

Ce meciuri va găzdui Arena Națională la EURO 2020:

  • Grupa C: Austria - Macedonia de Nord, duminică, 13 iunie, ora 19:00
  • Grupa C: Ucraina - Macedonia de Nord, joi, 17 iunie, ora 16:00
  • Grupa C: Ucraina - Austria, luni, 21 iunie, ora 19:00
  • Optime de finală: 1F-3A/B/C, luni, 28 iunie, ora 22:00

VIDEO Suporterii Macedoniei de Nord au făcut show în Centrul Vechi din București

Citește mai multe știri despre EURO 2020: 

GSP.ro, pas cu pas spre stadion: un reporter va urma pașii fanilor de la controlul medical la fluierul de start

Nord-macedonenii, show în Centrul Vechi al Capitalei » Hore, cântece, torțe și voie bună înainte de debutul la EURO

Playtech: BOMBĂ! Frații Dedeman au spart banca. Au dat 58 de milioane de euro pe o nouă afacere neașteptată


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă