UNICEF va organiza o operațiune-mamut pentru livrarea vaccinurilor anti-COVID

3 luni in urmă 13


UNICEF a anunțat, luni, că planifică o operațiune-mamut de livrare a vaccinurilor împotriva COVID-19 în peste 90 de țări cu venituri mici și medii, de îndată ce dozele vor fi disponibile, potrivit CNN.


Conform lui Etleva Kadilli, directorul diviziei de aprovizionare a agenției, „pentru a livra vaccinuri care salvează vieți cât mai repede și mai sigur posibil”, UNICEF lucrează cu peste 350 de parteneri logistici, inclusiv companii aeriene importante, linii de transport maritim și operatori de marfă.


„Această colaborare de neprețuit va parcurge un drum lung pentru a se asigura că există suficientă capacitate de transport pentru această operațiune istorică și gigantică", a afirmat aceasta.


UNICEF, Organizația Pan Americană a Sănătății (OPS) și Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) au informat, săptămâna trecută, companiile aeriene cu privire la modul în care vor fi transportate aproape două miliarde de doze de vaccin COVID-19 anul viitor. De asemenea, un miliard de seringi vor fi transportate pe mare.


„Se preconizează că achiziționarea, livrarea și distribuirea vaccinurilor împotriva COVID-19 va fi cea mai mare și mai rapidă astfel de operațiune întreprinse vreodată”, a spus Etleva Kadilli.


Agenția este cel mai mare cumpărător de vaccinuri din lume, achiziționând anual peste două miliarde de doze de vaccinuri care sunt folosite pentru imunizarea de rutină sau pentru a da răspuns unor focare în aproape 100 de țări. Acesta a anunțat că are o expertiză vitală în gestionarea lanțului de aprovizionare a produselor cu temperatură controlată, cum ar fi vaccinurile împotriva COVID-19.


Pentru a transporta produse medicale în timpul pandemiei, UNICEF a colaborat cu operatorii de logistică, livrând bunuri în valoare de peste 190 de milioane de dolari, cum ar fi măști, halate, concentratoare de oxigen și truse de testare pentru diagnostic.


Foto: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă