Ungaria va elibera certificate de imunitate pentru cei vaccinați anti-Covid și pentru cei care au trecut prin boală

3 săptămâni in urmă 1

Guvernul ungar a decis să introducă certificate de imunitate la coronavirus pentru persoanele care au fost vaccinate sau au trecut prin infecție, informează Agerpres, care citează agenția de presă maghiară MTI.

Certificatul le va fi emis persoanelor care au primit a doua doză de vaccin, iar documentul va indica data administrării acesteia.

De asemenea, pacienților care s-au recuperat de pe urma Covid li se va emite un certificat cu data externării din spital sau a primului test PCR negativ după infectare, ori a celei de-a zecea zile după primul test pozitiv, mai susțin autoritățile.

Ambele tipuri de certificate vor fi gratuite.

Altă posibilitate este ca persoanele care au fost infectate să obțină un certificat pe baza rezultatelor de la un laborator autorizat. În acest caz, însă, va fi percepută o taxă.

Ungaria apelează la vaccinurile rusești și chinezești

Ungaria este primul stat din Uniunea Europeană care a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V și pe cel chinezesc, produs de Sinopharm.

Săptămâna aceasta, țara vecină a început vaccinările cu serul Sputnik V.

Ungaria a comandat peste 19 milioane de doze de vaccin prin intermediul UE, dintre care 6,5 milioane de la AstraZeneca, 6,6 milioane de la Pfizer/BioNTech, 4,4 milioane de la Janssen şi 1,7 milioane de la Moderna.

În următoarele două luni, guvernul aşteaptă două milioane de doze de vaccin Sputnik V.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă