Ungaria se alătură statelor care sprijină Parchetul European. Ce prevede acordul de colaborare

3 săptămâni in urmă 16

Laura Codruta Kovesi/sursa: pagina oficiala de FacebookLaura Codruta Kovesi/sursa: pagina oficiala de Facebook

Parchetul General din Ungaria și Parchetul European (EPPO) au încheiat un acord de lucru, a informat Departamentul pentru Presă și Comunicare al Parchetului General de la Budapesta. Ungaria devine prima țară membră a UE care nu participă în cooperare consolidată și care încheie un acord de lucru cu EPPO. 

LUNI, 12 APRILIE 2021, 15:28

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Procurorul general al Ungariei, Péter Polt, s-a consultat cu procurorul-șef european, Laura Codruța Kövesi, pe 16 noiembrie 2020, în cadrul unei videoconferințe despre cooperarea dintre Parchetul General din Ungaria și Parchetul European.

Cu această ocazie cei doi procurori-șefi au stabilit că detaliile cooperării vor fi incluse într-un acord de lucru. Conform România Actualități, acordul de lucru a fost semnat din partea Parchetului European de procurorul-șef european Laura Codruța Kövesi, iar din partea Parchetului General din Ungaria de procurorul general Péter Polt.

Ce conține acordul semnat de Parchetul European cu Parchetul General din Ungaria

Acordul prevede atât modalitatea de cooperare în cazurile penale, cât și coordonarea demersurilor strategice între instituții. Parchetul ungar va sprijini activitatea Parchetului European cu instrumentele existente în cooperarea juridică din cadrul UE în materie penală, iar Parchetul European va colabora cu parchetele ungare folosind aceleași instrumente juridice.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă