Ungaria s-a angajat să respecte toate angajamentele faţă de Comisia Europeană pentru a debloca fondurile UE

1 săptămână in urmă 33

Ungaria s-a angajat să își respecte toate angajamentele asumate față de Comisia Europeană pentru deblocarea fondurilor Uniunii Europene.

Asta s-a întâmplat după ce Executivul comunitar a propus suspendarea a aproximativ 7,5 miliarde de euro pentru Ungaria din cauza corupției.

Ministrul Dezvoltării, Tibor Navracsics, responsabil cu negocierile cu UE, a declarat că speră că măsurile luate de Ungaria vor fi suficiente pentru a convinge Comisia Europeană că vor fi implementate suficiente garanții pentru a proteja fondurile europene.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat, vineri, că solicitarea Parlamentului European de a tăia fondurile pentru Ungaria din cauza regresului democratic reprezintă o "glumă plictisitoare".

Reacția sa vine după ce europarlamentarii au votat, joi, pentru a condamna "deteriorarea democrației" în Ungaria sub conducerea lui Orban, aflat la putere din 2010.

"În ceea ce privește decizia Parlamentului UE, credem că este de domeniul glumelor. Nu râdem, pentru că este o glumă plictisitoare. Ei (legislatorii UE) fac acest lucru pentru a se amuza. Noi nu le acordăm atenție", a declarat Orban.

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă