Ungaria prelungește restricțiile pentru combaterea pandemiei până pe 11 ianuarie. Nici în noaptea de Revelion nu se va putea circula

2 luni in urmă 17


Ungaria va menţine până la 11 ianuarie restricţiile pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, inclusiv interdicţia de circulaţie nocturnă care va rămâne în vigoare şi în noaptea de Anul Nou. Guvernul mai analizează cum vor decurge sărbătorile de Crăciun, relatează luni EFE, citată de Agerpres.


„De abia pe 21 decembrie vom putea decide dacă de Crăciun vor exista excepţii”, a scris premierul Viktor Orban pe contul său de Facebook.


Interdicţia de circulaţie nocturnă, instituită la 11 noiembrie rămâne în vigoare şi în noaptea de Revelion, astfel încât nu vor avea loc tradiţionalele petreceri de sfârşit de an, a precizat Orban.


Guvernul ungar face tot posibilul pentru care populația să fie vaccinată. Astfel că țara analizează deja vaccinul rusesc Sputnik V şi a comandat peste 12 milioane doze de vaccin de la diferite companii farmaceutice occidentale.


Pachetul include peste 6,5 milioane de unităţi de vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de compania britanică AstraZeneca, 4,3 milioane de la compania americană Janssen Pharmaceutica şi alte 4,3 milioane de la Pfizer BioNtech (SUA/Germania).


În ultimele 24 de ore, Ungaria, o ţară cu 9,7 milioane de locuitori, a înregistrat 3.879 noi cazuri de COVID-19 şi 116 decese.


Foto: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă