Ungaria plafonează preţul carburanţilor. Costul unui litru nu va depăşi 1,31 euro

2 săptămâni in urmă 8

„Am decis ca din 15 noiembrie să fie plafonat prețul benzinei și motorinei”, a declarat Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban. „Asta înseamnă că un litru poate fi mai ieftin de 480 de forinți, dar nu mai scump”, a spus el într-o conferință de presă la Budapesta, referindu-se la contextul creşterii prețurilor la combustibil în Ungaria.

În ultimele săptămâni, prețurile la benzină și motorină au depășit bariera simbolică de 500 de forinți pe litru în multe benzinării din Ungaria.

Citeşte şi Preţul carburanţilor a explodat în România. Benzina a atins cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani

„Suntem convinși” că măsura, care va fi revizuită după trei luni, „va sprijini economia și va contribui la reducerea inflației”, a mai spus Gulyas, citat de publicaţia Dennik. Totodată, a adăugat el, Ungaria va continua cu îngheţarea preţurilor cu amănuntul pentru energie, pe fondul creşterii facturilor la energie în Europa.

Datele publicate săptămâna aceasta arată că rata anuală a inflaţiei în Ungaria a urcat la 6,5% în octombrie, peste estimări, după o creştere de 30,7% a preţurilor combustibililor, care a dus preţurile peste nivelul amintit, de 500 forinţi pe litru.

Citeşte şi Criza carburanţilor în Marea Britanie. Benzinăriile limitează vânzările de combustibil la un plafon maxim de 30 de lire sterline pentru fiecare client

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă