Ungaria ne-a luat-o din nou înainte! Cum arată sala polivalentă de 220 de milioane de euro din Budapesta, construită de guvernul lui Viktor Orban | FOTO EXCLUSIV

3 săptămâni in urmă 1

Ungaria e cu un pas în fața României la construcțiile de săli polivalente. Dacă Bucureștiul se chinuie de ani de zile să facă un plan pentru construcția unei săli polivalente, în Budapesta maghiarii au trecut imediat la fapte.

Echipa ProSport prezentă la Campionatul European de Fotbal U21 din Ungaria a fost surprinsă să vadă cât de repede înaintează lucrările la sala polivalentă din Budapesta.

Ungurii sunt aproape de finalul construcției sălii polivalente, deși termenul de predare este 30 noiembrie 2021. Chiar dacă afară ploua când am ajuns în Budapesta, muncitorii de pe șantier trăgeau de zor să termine lucrarea și nici măcar pandemia de coronavirus, care s-a abătut asupra capitalei, n-a putut opri șantierul.

20.000 de spectatori pentru mai multe sporturi în noua sală polivalentă

Sala de sport multifuncțională va putea găzdui 20.000 de spectatori pe o suprafață de 50.000 de metri pătrați. Nu mai puțin de 4.400 de tone de oțel au fost folosite și 45.000 de metri cubi de beton. În total vor fi instalate 14 lifturi și 8 scări rulante în complex.

În noua sală polivalentă vor fi practicate sporturi precum baschet, volei, handbal, hochei, tenis, patinaj, dar și anumite competiții ecvestre și de motociclism.

220 de milioane de euro a costat această sală polivalentă

Gazda Campionatelor Europene de handbal din 2022

Noua sală polivalentă de formă ovală din Budapesta va găzdui Campionatele Europene de handbal masculin din 2022. Aceasta este situată lângă Arena Groupama, stadion pe care joacă echipa de fotbal Ferencvaros.

Guvernul maghiar a promis că va readuce la viață zona verde din jurul acestei săli polivalente, după ce au fost defrișate mai multe hectare de pomi. În jurul sălii de sport va exista o parcare specială pentru autobuzele echipelor, dar și alte 800 de locuri de parcare pentru spectatori.

„Este cea mai mare arenă de handbal din Europa”, a spus deputatul din Ferencvaros, Mate Kocsis, care totodată este și președintele Federației maghiare de handbal.

1.000 de persoane cu aproximație lucrează la această sală polivalentă

 

The post Ungaria ne-a luat-o din nou înainte! Cum arată sala polivalentă de 220 de milioane de euro din Budapesta, construită de guvernul lui Viktor Orban | FOTO EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă