Ungaria introduce în campania de imunizare și serul chinezesc, după cel produs de ruși. Cele două vaccinuri nu sunt aprobate în UE

1 lună in urmă 2

Vaccinul chinezesc anti-Covid, undă verde în UngariaVaccinul chinezesc anti-Covid, undă verde în Ungaria

Ungaria continuă să ignore deciziile luate în cadrul UE și își face propriile reguli în ceea ce privește campania de vaccinare împotriva noului coronavirus. De miercuri, autoritățile au decis începerea imunizării cu serul produs de chinezii de la Sinopharm.

MARŢI, 23 FEBRUARIE 2021, 15:40

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Ungaria este singura țară din UE care folosește cele două seruri. Acestea nu au primit aprobarea de utilizare din partea Agenției Europene a Medicamentului. 

Potrivit acordului încheiat de guvernul de la Budapesta cu Sinopharm, țara va primi cinci milioane de doze de vaccin chinezesc. 

Anunțul vine în contextul în care guvernul condus de Viktor Orban a criticat ritmul lent al statelor membre în desfășurarea campaniilor de imunizare a populației și al nemulțumirilor Premierului Viktor Orban legate de dozele primite prin mecanismul gestionat de C.E.

Cu o populație de aproximativ 9,7 milioane de infectări, țara a raportat până acum 407.275 de cazuri Covid-19 și 14.450 de decese. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă