Ungaria începe revenirea la „normalitate” și relaxează măsurile Covid

1 lună in urmă 8

Ungaria va relaxa restricțiile Covid gradual pentru o revenire la „normalitate”, a anunțat guvernul de la Budapesta care estimează că 25% din populația de 10 milioane de locuitori va fi deja vaccinată până marți sau cel târziu miercuri, potrivit Euractiv.

Guvernul a mai anunțat luni că va reduce carantina pe timp de noapte de la ora 20:00 la 22:00 odată ce va fi depășit pragul de 25% din populație vaccinată și că va permite ca magazinele să rămână deschise până la ora 21:30 cu restricții asupra numărului de clienți din interiorul acestora.

Însă hotelurile și restaurantele vor rămâne în continuare închise, cu excepția comenzilor la pachet și a livrărilor la domiciliu.

Școlile din Ungaria ar urma să fie deschise de la mijlocul lunii aprilie, odată ce profesorii sunt inoculați, potrivit guvernului.

Prim-ministrul Viktor Orbán, care se confruntă cu alegeri peste un an, jonglează între necesitatea unei carantine pentru a frâna creșterea numărului de cazuri COVID-19 și necesitatea de a redeschide economia pentru a evita un al doilea an de recesiune profundă.

Ungaria a raportat săptămâna trecută un record de decese din cauza coronavirusului, iar medicii au arătat că sunt spitale care se umplu dincolo de capacitate, indicând că guvernul ar putea fi obligat să amâne redeschiderea.

Acum, accesul în țară este permis doar cetățenilor maghiari. Pe lângă interdicția de circulație după ora 20, mai toate sectoarele neesențiale sunt închise.

În fața relatărilor despre situația dificilă din spitale, Guvernul a stabilit că nu va permite accesul presei independente în spitale și centre de vaccinare pe motiv că ar produce o perturbarea a procesului.

Campania de vaccinare din Ungaria s-a desfășurat mai bine decât în mare parte din Europa pentru că Budapesta a decis să autorizeze vaccinului rusesc Sputnik V și cel chinezesc dezvoltat de compania de stat Sinopharm, fără a ține cont de politica comună a Uniunii Europene privind vaccinarea.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă