Ungaria: Guvernul doreşte să evite vaccinarea obligatorie, afirmă Viktor Orban

4 săptămâni in urmă 15

Premierul ungar Viktor Orban afirmă că ar „dori să evite” ca vaccinarea să devină obligatorie în Ungaria, relatează marţi MTI, preluată de Agerpres.

Orban a declarat marţi în cadrul unei conferinţe de presă internaţionale că dozele booster au o importanţă crucială, adăugând însă că, în situaţia în care s-ar pune problema dacă ar fi „practic să se impună obligativitatea vaccinării” aşa cum se discută în alte ţări, această problemă „ar întâmpina o puternică rezistenţă în mediul cultural ungar”.

„Convingerea te apropie mai mult de mintea şi inimile oamenilor decât să dai ordine”, a spus Orban, asigurând că guvernul său va face totul pentru a-şi convinge cetăţenii.

El a menţionat, între altele, în aceeaşi conferinţă de presă, că protecţia împotriva pandemiei trebuie să continue, pentru că „nu ne putem aştepta ca virusul să ne părăsească” în prima parte a anului viitor, protecţia urmând să se concentreze pe vaccinare.

Potrivit lui Orban, în prezent Ungaria dispune de 2,4 milioane de doze de vaccin Pfizer şi guvernul a comandat alte 2 milioane de doze pentru copii, iar pe baza informaţiilor de la summitul UE din weekend, în sensul că pentru „varianta Omicron” va fi necesar un nou vaccin, guvernul ungar a ordonat 9,5 milioane de doze ce sunt programate să sosească în a doua jumătate a lui 2022 şi în 2023, transport ce va include şi 1,5 milioane de doze pentru copii.

Sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă