Ungaria dă lovitura în România. Planul lui Viktor Orban pentru țara noastră

1 lună in urmă 3

Ungurii doresc cucerirea Ligii 2 din România, iar investițiile guvernului maghiar în fotbalul românesc sunt tot mai importante. Sepsi este o echipă care a ajuns în șase ani în Liga 1. Acum e pe locul 4, calificată aproape în play-off. A venit și rândul clubului Csikszereda Miercurea Ciuc, unde guvernul Ungraiei o să investească aproximativ 3 milioane de euro în modernizarea stadionului divizionarei din liga secundă română.

Ungaria dă lovitura în România

Astfel că ungurii continuă investițiile pe teritoriul României, pomând aproximativ trei milioane de euro în modernizarea arenei divizionarei secunde Csikszereda Miercurea Ciuc, notează GCP.ro. Csikszereda o să își modernizeze arena cu ajutorul unei investiții mari din Ungaria. În luna martie 2021, o nouă tribună de 1.400 de locuri va fi ridicată, iar Zoltan Szondy, președintele grupării, afirmă că a obținut deja toate avizele. Acestă nouă structură o să mărească capacitatea arenei până la 2.500 de locuri. Echipa Csikszereda este pe locul 9 al Ligii 2, cu 21 de puncte și o despart doar 2 puncte de primul loc de play-off, ocupat de U Cluj.

Sepsi Sf Gheorghe, o grupare creată de la zero, în Liga 1

Din anul 2013 și până la finalul anului 2020, guvernul maghiar a făcut investiții în 10 proiecte transfrontaliere, cu suma totală este de 75 milioane de euro. Aceste proiecte au fost construite în zone cu etnici maghiari și se regăsesc în țări precum România, Croația, Slovacia, Slovenia și Ucraina. Majoritatea acestor bani sunt achitați prin federația de la Budapesta, dar și prin fundația „Bethlen Gabor”. De asemenea, numele lui Lorincz Meszaros, apropiat al lui Viktor Orban, este e omniprezent.

Astfel, Academia de Fotbal a Secuimii este prima mare investiție a guvernului lui Viktor Orban. FK Csíkszereda, echipa academiei, a însemnat pînă acum 11,5 milioane de euro, notează sport.hotnews.ro.  Sepsi OSK este aici echipa-exemplu, clubul ajungând în șase ani în liga I și primind 6,2 milioane de euro pentru construirea unui stadion.

O Academie de fotbal la Oradea, supervizată de Emerich Jenei

În anul 2020, guvernul maghiar exprima și intenția de a investi într-o Academie de fotbal. Emeric Ienei, în vârstă de 82 de ani, este implicat în acest proiect.

”E vorba despre o Academie pe care o vom construi de la zero. Vrem să facem ceva de genul cum a procedat Hagi la Viitorul. Baza se va întinde pe zece hectare, locația e deja identificată, în apropiere de Oradea. Pentru început, vor exista zece terenuri. Intenționăm să constituim 10-15 grupe de copii, începând de la vârsta de șapte ani”, a declarat pentru GSP fostul fotbalist Sorin Cigan.

El a mai spus că guvernul maghiar o să aloce, pe lângă cele 8 milioane de euro de început, alte cca de 2-4 milioane de euro anual, după modelul existent la Sepsi și Miercurea Ciuc. În acest este implicat și fostul mare antrenor, Emerich Jenei.

The post Ungaria dă lovitura în România. Planul lui Viktor Orban pentru țara noastră appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă