Ungaria construiește un tunel sub stadionul Puskás Ferenc din Budapesta, pentru ca Viktor Orban și alte ”persoane protejate” să circule în siguranță

1 lună in urmă 5

Președintele Comitetului de Securitate Națională al Parlamentului Ungariei, János Stummer (Jobbik), a postat marți un videoclip pe Facebook în care susținea că dezvăluie informații clasificate despre planurile Guvernului condus de Viktor Orban de a construi un tunel secret de aproape 5,5 milioane de euro, sub stadionul ”Puskás Ferenc” din Budapesta, scrie insighthungary.444.hu.

„Ieri dimineață, mi s-a dat o hârtie care arată că Viktor Orbán a vrut să-și construiască propriul tunel în stadionul Puskás în valoare de 2 miliarde HUF (5,5 milioane de euro, n.red.). Planul a ajuns la mine pentru că au vrut să clasifice această investiție prin intermediul Comitetului Național de Securitate (…)”, a declarat Stummer.

Politicianul a mai spus că a încercat să oprească investiția, nepermițând introducerea acesteia pe agenda comitetului, dar vicepreședintele comisiei, János Halász (Fidesz), l-a informat că regulile sesiunii vor fi modificate pentru a permite ca proiectul să fie promovat. Majoritatea Fidesz din comitet „a votat apoi aprobarea acestui tunel secret pentru șeful lor”, a spus Stummer, adăugând că se așteaptă să fie eliminat din comitet și judecat pentru dezvăluirea informațiilor.

”Puskás Arena” a replicat, spunând că un tunel lung de 50 de metri va fi construit pentru a permite „persoanelor protejate” – cum ar fi politicieni străini sau din Ungaria, artiști, interpreți sau alți invitați speciali – să fie transportați în siguranță în stadion fără a perturba circulația pietonală și auto în timpul evenimentelor. Arena a susținut că detaliile construcției tunelului, cum ar fi locațiile căilor de evacuare de urgență și stațiile de supraveghere, trebuiau clasificate pentru a preveni eventuale atacuri.

Într-o conferință de presă susținută joi, șeful de cabinet al premierului, Gergely Gulyás, a declarat că tunelul este necesar pentru a asigura sosirea în siguranță a șefilor de stat internaționali și a sportivilor pe stadion, adăugând că ”nu este nimic secret” referitor la stadion.

Citește articolul integral pe insighthungary.444.hu.

sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă