Ungaria bate în retragere după ce Comisia Europeană a amenințat-o că îi taie fonduri de 7,5 miliarde de euro

6 zile in urmă 16

Duminica, 18 Septembrie 2022, ora 17:24

119 citiri

Guvernul din Ungaria a transmis duminică, 18 septembrie, că va îndeplini toate angajamentele asumate faţă de Comisia Europeană pentru a debloca finanţarea Uniunii Europene, relatează Reuters.

Ministrul Dezvoltării, Tibor Navracsics, responsabil cu negocierile cu Uniunea Europeană, a declarat că speră că măsurile Ungariei vor fi suficiente pentru a convinge Comisia Europeană că vor fi implementate suficiente garanţii pentru a proteja fondurile UE.

Comisia Europeană a recomandat duminică suspendarea unor fonduri în valoare de 7,5 miliarde de euro destinate Ungariei, din cauza corupţiei, primul astfel de caz în UE, acesta fiind în conformitate cu o nouă sancţiune menită să protejeze mai bine statul de drept în UE.

”Este vorba despre încălcări ale statului de drept care compromit utilizarea şi gestionarea fondurilor UE. Nu putem concluziona că bugetul UE este suficient protejat”, a declarat Comisarul UE pentru buget Johannes Hahn, într-un comunicat al Comisiei Europene.

Cele 7,5 miliarde de euro în cauză reprezintă 5% din PIB-ul estimat al Ungariei pentru 2022.

Ţările UE au acum până la trei luni pentru a decide cu privire la această propunere.

Şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas, a declarat sâmbătă că Guvernul Ungariei va depune noi legi în parlament, săptămâna viitoare, pentru a pune capăt conflictului cu Comisia Europeană şi a debloca accesul la fondurile UE.

Gulyas a spus că guvernul va cere parlamentului să aprobe legislaţia printr-un proces accelerat, noile legi fiind programate să intre în vigoare în noiembrie.

Citeste si:

Comisia Europeană a propus tăierea a 65% din fondurile Ungariei. Care sunt motivele invocate

Comisia Europeană a propus duminică, 18 septembrie, Consiliului UE tăierea a 7,5 miliarde euro din fondurile europene ale Ungariei până în 2027 din cauza corupției și încălcării statului...

 ”Din păcate, nu s-a putut”

Mijlocașul român Marius Corbu (20 de ani) a fost convocat de selecționerul Emil Săndoi la naționala Under 21 a României, însă fotbalistul și-ar fi dorit să reprezinte la nivel...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă