Ungaria a vaccinat aproape jumătate din populaţia adultă şi începe imunizarea străinilor rezidenţi

1 săptămână in urmă 15


Autorităţile sanitare din Ungaria au deschis marţi registrul cererilor de vaccinare anti-COVID-19 pentru cei circa 110.000 de cetăţeni străini rezidenţi sau care lucrează în această ţară, informează Agerpres, care citează agenţia EFE.


Directorul programului naţional de vaccinare ungar, Istvan Gyorgy, a asigurat că nu se va face nicio distincţie pe criteriul ţării de origine a străinilor care vor fi vaccinaţi.


Decizia privind imunizarea străinilor rezidenţi vine după ce 48% din populaţia adultă a Ungariei a fost vaccinată cel puţin cu prima doză, iar 22,6% a primit şi rapelul.


Ungaria este singura ţară din UE care foloseşte vaccinuri anti-COVID-19 din Rusia şi China, vaccinurile Sputnik V şi Sinopharm, ceea ce i-a permis să ia un avans important în faţa celorlalte state ale blocului comunitar în acţiunea de imunizare a populaţiei.


Guvernul de la Budapesta a stabilit un program de relaxare a restricţiilor antiepidemice în funcţie de numărul vaccinărilor, iar persoanele vaccinate care deţin certificatul de vaccinare pot asista la evenimente culturale şi sportive şi au acces liber în restaurante.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă