Ungaria a extras încă un grup de 114 afgani care au cooperat cu militarii maghiari

1 lună in urmă 15

Convoiul care transportă încă un grup de afgani care în trecut au cooperat cu Ungaria şi cu aliaţii şi a căror viaţă s-ar fi aflat acum în pericol în Afganistan a pornit de la Aeroportul Internaţional „Liszt Ferenc” din Budapesta şi urmează să ajungă la unităţile din Röszke şi Tompa ale Direcţiei Naţionale pentru Imigrări din Ungaria, a transmis luni Ministerul ungar de Interne, Agenţiei Presă MTI.

Cei 114 adulţi, printre care şi o femeie în scaun cu rotile şi un bărbat care în urmă cu zece zile a suferit răni prin împuşcare, respectiv cei 126 de copii care au sosit cu aceştia au fost plasaţi în carantină instituţionalizată, întreţinerea lor fiind asigurată în totalitate de către statul maghiar.

La sosire, fiecare dintre ei va primi câte un pachet cu alimente reci şi un pachet de sănătate şi igienă adaptat situaţiei epidemiologice. Va începe, apoi, examinarea lor medicală şi va fi organizată aprovizionarea lor cu îmbrăcăminte adecvată sezonului, respectiv înregistrarea şi verificarea datelor necesare pentru îndeplinirea procedurilor de imigrare, se mai arată în comunicat.

Sursa: MTI / Rador

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă