Unde te poți vaccina în București. Maraton de imunizare, organizat în fiecare weekend

4 săptămâni in urmă 15

Un nou maraton de vaccinare are loc în acest weekend, în București, anunță Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării, care precizează că, de fapt, până la finalul anului va fi un astfel de eveniment, în fiecare sfârșit de săptămână. În total, sunt disponibile 49 de fluxuri de vaccinare, în toate cele șase sectoare ale Bucureștiului.

„Este nevoie mai mult ca oricând să manifestăm solidaritate și să alegem vaccinarea, pentru siguranța noastră și a celor dragi. Doar prin vaccinarea împotriva COVID-19 vom reuși limitarea răspândirii virusului și redarea șansei la viață celor mai vulnerabili dintre noi!”, a transmis Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare Împotriva Covid-19, într-un comunicat.

Astfel, potrivit comunicatului instituției, centrele vor fi deschise de vineri până luni, de la 8 dimineața la miezul nopții. Oamenii vor avea de ales dintre serurile Pfizer, Moderna și Johnson&Johnson.

Centrele în care care se vor putea vaccina bucureștenii:

  • Sectorul 1 – ROMEXPO: 8 fluxuri ( 2 Moderna, 4 Pfizer, 2 Johnson&Johnson)
  • Sectorul 2 – Centrul de Vaccinare Cora Pantelimon ( 4 fluxuri: 2 Pfizer, 2 Johnson&Johnson) și Centrul de Vaccinare Circul Metropolitan ( 7 fluxuri: 3 Pfizer, 4 Johnson&Johnson)
  • Sectorul 3 – Centrul de vaccinare din Park Lake ( 3 fluxuri Pfizer) și Centrul de vaccinare Mall Vitan ( 2 flucuri Pfizer)
  • Sectorul 4 – Centrul de la Palatul Național al Copiilor: 15 fluxuri ( 8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Johnson&Johnson)
  • Sectorul 5 – Centrul de Vaccinare Multifuncțional Sf. Andrei din Mall Liberty: 6 fluxuri ( 5 Pfizer, 1 Johnson&Johnson)
  • Sectorul 6 – Centrul de Vaccinare din Drumul Taberei, Aleea Lunca Cernei nr.6A: 4 fluxuri Johnson&Johnson

La vaccinare pot veni toți cei cu vârsta de peste 12 ani, pentru administrarea dozei 1, a dozei 2 sau 3 și a dozei booster.

La precedentul maraton, care a avut loc weekendul trecut, 33.790 de persoane s-au imunizat în cele șase centre deschise în București.

Numărul românilor care s-au prezentat la vaccinare a crecut semnificativ în ultima săptămână ca urmare a creșterii numărului de cazuri noi, dar și a impunerii de noi restricții pentru nevaccinați. Miercuri, autoritățile au anunțat că peste 150.000 de persoane au fost vaccinate.

În total, de la începutul campaniei naționale de imunizare, în România au primit vaccinul anti-COVID un număr de 6.732.868 de persoane, iar 6.110.949 au primit schema completă. Totodată, 787.440 de persoane s-au vaccinat până acum cu doza a treia.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă