Unde s-ar putea juca Leipzig - Liverpool şi cum pot câştiga "Cormoranii" la "masa verde"

2 luni in urmă 1

Liga 1: Sepsi Sfântu Gheorghe - Politehnica Iași, vineri, 20:30, Digi Sport 1

Liga 1: Astra - FC Argeș, sâmbătă, 14:00, Digi Sport 1

Meciurile din UEFA Champions League se văd ÎN DIRECT pe canalele Digi Sport

Unde s-ar putea juca Leipzig - Liverpool şi Monchengladbach - Man. City

În prezent nu se permite intrarea în Germania a persoanelor care provin din ţări în care există o înaltă răspândire a noilor tulpini ale coronavirusului, printre care se află şi Marea Britanie.

Astfel, presa engleză scrie că UEFA a luat la cunoştinţă această situaţie şi a găsit deja o alternativă. Meciul Lepizig - Liverpool s-ar putea disputa la Budapesta, pe Puskas Arena, informează Daily Mail. Liverpool a cerut o dispensă specială pentru partida programată pe 16 februarie, dar solicitarea a fost respinsă de poliția federală germană, astfel că acum mingea este în terenul celor de la UEFA pentru a decide cum se va desfășura partida.

Borussia Moenchengladbach studiază alternativa de a muta în Danemarca partida cu Manchester City, din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, în cazul în care formaţiei engleze i se va refuza intrarea în Germania, în cadrul măsurilor pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

Gruparea din Bundesliga a contactat în acest sens clubul FC Midtjylland, pentru a evalua posibilitatea de a muta partida cu Manchester City pe terenul grupării daneze de primă ligă. Informaţia a fost confirmată de presa daneză, care citează surse din cadrul clubului FC Midtjylland.

Situaţia Borussiei Moenchengladbach este diferită, totuşi, de cea a lui RB Leipzig, deoarece meciul cu Manchester City este programat pe 24 februarie, în timp ce interdicţia impusă de autorităţile germane este valabilă în principiu până pe 17 februarie. Însă, dacă această interdicţie va fi prelungită, Moenchengladbach se va confrunta cu o situaţie similară în care se află acum RB Leipzig, nevoită să dispute Liverpool pe teren neutru şi să suporte costurile suplimentare generate de această mutare.

Leipzig trebuie să găsească o soluţie, altfel poate pierde meciul cu Liverpool la "masa verde"

O altă variantă pentru meciul Leipzig - Liverpool ar fi ca meciul tur să se dispute în Anglia, cu speranţa că situaţia se va schimba până la partida retur, programată pe 10 martie. Pentru aceasta este nevoie, însă, de acordul celor de la Liverpool, care, conform Bild, nu agreează această ipoteză.

Regulamentul UEFA prevede că echipa gazdă este responsabilă cu organizarea partidei, astfel că Leipzig are timp până pe 8 februarie pentru a veni cu o soluţie. Leipzig ar putea apela şi la varianta Austria, pe terenul celor de la Salzburg, grupare care are acelaşi patronat.

Dacă cei de la Leipzig nu vor găsi o soluţie în timp util, UEFA ar putea acorda victoria la masa verde pentru Liverpool (0-3).

Etichete: liverpool , manchester city , herning , budapesta , borussia monchengladbach , leipzig
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă