Unde a dus frigul extrem din Texas. Rafinariile de petrol au produs tone de emisii poluante

1 săptămână in urmă 18

Frigul extrem din Texas a facut ca cele mai mari rafinarii sa produca saptamana trecuta tone de emisii poluante.

Rafinariile si uzinele petrochimice de pe coasta Golfului Mexic au oprit productia din cauza masei de aer arctic care s-a raspandit in regiunea neobisnuita cu temperaturile scazute.

Frigul extrem, care a provocat moartea a cel putin doua duzini de oameni in Texas si a lasat fara energie electrica peste 4 milioane de persoane in perioada de varf, a afectat si generarea de gaze si energie electrica, reucand livrarile necesare pentru functionarea fabricilor.

Inchiderile au facut ca rafinariile sa emita gaze poluante, pentru a evita deteriorarea unitatilor de procesare. Aceste emisii au constat in fum care a intunecat cerul in estul Texasului pe o suprafata de kilometri intregi.

"Aceste emisii depasesc cu mult emisiile obisnuite ale rafinariilor", a spus Jane Williams, presedinta National Clean Air Team a Sierra Club.

In opinia ei, autoritatile de reglementare trebuie sa schimbe politice care permit "fara penalizare aceste emisisii masive"

Emisiile au inclus benzen, monoxid de carbon, sulfat de hidrogen si dioxid de sulf, potrivit datelor preliminare ale Comisiei pentru Calitatea Aerului din Texas.

Mai puteti citi:

Florin Citu, fotografiat la cumparaturi intr-un supermarket. "Cu ceva timp in urma, ii invidiam pe suedezi, austrieci, olandezi"Ce alimente nu ai manca niciodata daca ai sti ce contin cu adevarat. Topul celor mai nesanatoase mezeluriTopul lucrurilor aberante pe care le-a spus Diana Sosoaca in Parlament. Senatoarea a avut pana acum 36 de luari de cuvant in plenNici prea mult, nici prea putin: De cate ori e indicat sa faci sex pe saptamanaFenomenul fostilor procurori si judecatori care revin in magistratura doar cateva luni pentru pensii de mii de euro
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă