Unde a „dispărut” vedeta lui Becali? Cifre dezastruoase pentru fotbalistul care a impresionat sezonul trecut

1 lună in urmă 18

Articol de , - Publicat joi, 26 august 2021, 08:00 / Actualizat joi, 26 august 2021 08:18

Darius Olaru (23 de ani), un fotbalist care avusese un progres mare și constant în ultimii ani, e într-o mare eclipsă de formă în acest start de sezon, lucru confirmat din plin de comparațiile cu sezoanele precedente. 

Începutul de sezon i-a produs multe daune FCSB-ului. Puncte multe pierdute în Liga 1 și o distanță imensă față de principala contracandidată, eliminarea din Conference League încă din primul tur în care a intrat, plus despărțirea de mai mulți fotbaliști, printre care Ondraszek, Crețu, Vucur, toți veniți chiar în această vară. 

Unde a „dispărut” Darius Olaru? Cifre dezastruoase pentru fotbalistul care a impresionat sezonul trecut

Parcursul slab și lipsa de randament și de rezultate au tras însă în jos și un fotbalist care în sezonul trecut a fost unul dintre cei mai buni și cei mai constanți oameni ai roș-albaștrilor. 

Darius Olaru a lipsit în luna iulie, din cauza unei accidentări, după care a revenit și a jucat etapă de etapă în august. Dar nivelul arătat e departe și chiar foarte departe atât față de sezonul trecut, cât și față de celelalte, inclusiv cele în care a îmbrăcat tricoul Mediașului. 

Nu doar că în 4 jocuri Olaru n-a reușit niciun gol și nicio pasă de gol, după ce pe parcursul anului trecut a bifat nu mai puțin de 8 goluri și un assist, însă la toate celelalte capitole care privesc parametrii de joc e inferior acum.

Sezonul 2021-2022ParametruSezonul 2020-2021
64Minute79
0Goluri produse0,25
0,5Șuturi la poartă1,7
0Șuturi pe poartă0,8
33Pase44
44%Dueluri câștigate47%
2,5Driblinguri3,7
0,75Baloane interceptate2,6
3,5Recuperări4,7
  • * cifrele reprezintă media pe meci

Unde a „dispărut” vedeta lui Becali? Cifre dezastruoase pentru fotbalistul care a impresionat sezonul trecut

Darius Olaru nu se regăsește

5 meciuriare Olaru la cele două turnee de Campionat European U21 la care a participat: în Italia 2019 și în Ungaria 2021

Comparația practic e și mai disproporționată și arată declinul pe care Olaru îl traversează fiindcă toate cifrele din sezonul trecut sunt raportate ca medie la un volum foarte mare jucat, peste 40 de meciuri, în vreme ce acum el a bifat de 10 ori mai puține partide. 

În plus, forma slabă de acum nu e doar sub cea de anul trecut, ci inclusiv din perioada în care el a evoluat la Gaz Metan, o echipă preocupată mai degrabă de evitarea retrogradării decât de stabilirea unor obiective mai îndrăznețe. 

Indexul InStat de acum e cel mai mic din ultimii ani și e la distanță imensă chiar și față de cel mai modest sezon al său, cel din 2017-2018, când Gaz Metan a fost în play-out.

147 de meciuriare Olaru în Liga 1, un număr foarte mare de partide pentru un fotbalist de vârsta lui

Nu doar cifrele firmei InStat developează lipsa evidentă de randament din prezent, dar și calificativele pe care le-a primit din partea Gazetei Sporturilor în toți acești ani. Acum, după 4 meciuri, are o medie de numai 5,50, cu care nu s-a întâlnit niciodată în ultimele lui stagiuni.

198a fost Indexul InStat al lui Olaru în derby-ul pierdut cu Rapid, 0-1. Darius a fost cel mai slab dintre titularii FCSB-ului

600.000 de euroa plătit Becali pentru a-l cumpăra de la Mediaș. În prezent, site-ul specializat transfermarkt îl evaluează la 3,5 milioane de euro

VIDEO Edi Iordănescu, mesaj pentru fanii lui FCSB: „Vreau să vă fac o promisiune”

Citește și alte știri despre FCSB:

Puiu Iordănescu a intrat în direct: „În locul lui Edi, făceam 5 schimbări la pauză cu Sepsi! Sunt blocați mental”

CCA dinamitează derby-ul » CFR Cluj - FCSB, condus de arbitrul recuzat în primăvară: „17 decizii, toate împotriva noastră”

Playtech: Drama solistei cu chip de păpușă. A părăsit Bucureștiul: 'Trăiesc din pensia părinților!' EXCLUSIV


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă