Undă verde pentru turiștii vaccinați în Israel. Serul rusesc Sputnik V va fi recunoscut din 15 noiembrie

1 lună in urmă 36

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 08:04

25 citiri

Undă verde pentru turiștii vaccinați în Israel. Serul rusesc Sputnik V va fi recunoscut din 15 noiembrie

Începând de la 1 noiembrie, turiștii vor putea merge în Israel. Condiția este ca doar cei vaccinați să intre în țară, anunță guvernul israelian.

Prim-ministrul Naftali Bennett a indicat săptămâna trecută intenţia Guvernului său de a redeschide ţara turiştilor străini de la 1 noiembrie, dar această măsură nu a fost încă validată de autorităţi.

Miercuri, biroul de presă al Guvernului a vorbit despre măsuri legate de pandemie la redeschiderea frontierelor călătorilor străini, simplificând procesele de intrare pentru israelieni şi muncitori.

Test PCR la intrare și la ieșire

Cei care vin din „oricare ţară” vor putea intra în Israel fără a i se solicita în prealabil un permis de intrare, însă cu condiţia de a prezenta un certificat de vaccinare de cel puţin şase luni, au indicat autorităţile.

Călătorii vor prezenta un test PCR datat cu maximum 72 de ore înainte de plecarea lor şi vor face un alt test la sosire. După ce al doilea test este confirmat negativ, care se face în general în mai puţin de 24 de ore, carantina va fi ridicată, au precizat autorităţile.

Israelul recunoaşte vaccinurile Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinovac şi Sinopharm, şi va aproba Sputnik V din 15 noiembrie.

80% din israelieni sunt vaccinați

Săptămâna trecută, Naftali Bennett nu menţionase Sputnik V în lista vaccinurilor recunoscute. Câteva ore mai târziu, el a mers în Rusia pentru a se întâlni cu preşedintele Vladimir Putin, presa israeliană considerând adăugarea Sputnik în listă drept un gest „diplomatic” faţă de aliatul său.

Un număr de 5,7 milioane de israelieni, dintre care mai mult de 80% adulţi, au primit două doze de vaccin Pfizer, iar 3,9 milioane a treia doză, în contextul în care guvernul analizează posibilitatea scăderii vârstei de vaccinare la 5 ani.

Citeste si:

Presa turcă a publicat fotografiile a 15 presupuși spioni Mossad

Presa turcă a publicat fotografiile a 15 presupuși spioni Mossad, arestați săptămâna trecută. Printre cei reținuți s-ar afla și o figură-cheie, care ar fi studiat la Univesitatea...

Israelul, alături de Emiratele Arabe Unite, organizează cel mai important exerciţiu aerian militar

Mirage 2000, Rafale, F-35, EuroFighters: Israelul găzduieşte în aceste zile ''cel mai important'' exerciţiu militar aerian alături de un invitat distins: comandantul forţelor aeriene din...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

Digi24.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă