Una dintre cele mai frumoase insule tropicale isi deschide portile pentru vaccinatii de Covid-19

2 luni in urmă 8

Cu mai putin de 100 de decese si 30.000 de cazuri din ianuarie 2020, Thailanda este, in general, considerata o poveste de succes in timpul pandemiei.

Dar intr-o tara in care turismul ofera pana la 22% din PIB, economia a suferit foarte mult. Si putine locuri au fost lovite mai puternic decat insula tropicala Phuket, destinatie pentru aproximativ un sfert din turistii straini care au vizitat Thailanda in ultimii ani. In curand insa, insula s-ar putea redeschide, inaintea restului tarii.

Vineri, oficialii au aprobat un plan care sa permita calatorilor internationali, ca de la 1 iulie, sa nu stea in carantina, la sosirea in Phuket, daca au fost vaccinati.

Acest lucru se intampla dupa ce grupurile locale de afaceri au propus un plan de cumparare si administrare a vaccinului pentru a atinge imunitatea colectiva pe insula.

Potrivit Bangkok Post, proprietarii de afaceri si organizatii, inclusiv Camera de Comert Phuket si Asociatia Turistica Phuket, au propus utilizarea fondurilor private pentru a vaccina 70% dintre adultii din Phuket, care are o populatie de aproximativ 400.000 de persoane. Odata cu obtinerea imunitatii de turma, insula ar putea elimina carantina obligatorie de 14 zile a Thailandei, un factor descurajator pentru multi potentiali turisti internationali.

Phuket este recunoscuta pentru nisipul alb, palmieri, apa curata si orasele pline de viata. Este potrivita pentru orice buget, deoarece exista o varietate de hoteluri, restaurante si atractii turistice.

Pe langa obiectivele de pe cea mai mare insula din Thailanda, in apropiere se afla si faimoasa Phi Phi Island sau golful Phang Nga.

>Citeste si:

Emotionant. Eroul Romaniei in meciul cu Germania, Florin Nita, a plans la finalul meciului. "Cel mai mult m-a sustinut sotia, atat"Ce au zis germanii de portarul erou al Romaniei, Florin Nita"Nu cred ca diferenta pe care o arata Transfermarkt s-a aratat pe teren." Prima reactie a selectionerului Mirel Radoi dupa meciul nationalei cu GermaniaANALIZA In goana dupa hidrogen, "oxigenul" viitorului, Romania isi tine respiratiaCadou nesperat pentru un catel fara stapan.dupa ce a sterpelit de 5 ori un unicorn de plus
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă