Un ziar din Tanzania a fost suspendat după ce a scris că președinta țării nu va mai candida. Purtător de cuvânt: Informația este falsă

2 luni in urmă 34

Guvernul Tanzaniei a suspendat miercuri un ziar pe care îl acuză că a publicat o știre falsă, potrivit căreia președinta țării, Samia Suluhu Hassan, nu va mai candida pentru un nou mandat în 2025. Aceasta este prima suspendare a unui ziar în timpul actualei președinții.

Ziarul suspendat, Uhuru, este deținut de partidul Chama cha Mapinduzi (CCM), care se află la putere în Tanzania din 1961. Pedeapsa vine după ce publicația a titrat miercuri, pe prima pagină, "Nu intenționez să candidez la președinție în 2025 -  Samia", scrie Reuters.

"Președinta Samia Suluhu Hassan nu a declarat că nu intenționează să candieze la președinție în 2025", a spus Gerson Msigwa, director al serviciilor de informații și purtător de cuvânt al guvernului.

Samia Suluhu Hassan este președintă din luna martie, după ce predecesorul ei, John Magufuli, care a interzis mai multe ziare, a încetat din viață. Când a preluat mandatul, ea a spus că va ridica interdicțiile dictate de Magufuli, însă ulterior oficialii au precizat că doar televiziunile online vor putea să-și reia activitatea, în vreme ce ziarele trebuie să aplice din nou pentru a obține licență.

Partidul CCM a anunțat că board-ul de conducere al ziarului Uhuru a suspendat deja trei oficiali din managementul publicației, inclsuv directorul general, în urma publicării acestui articol. De asemenea, CCM derulează o investigație asupra evenomentelor, a mai precizat Daniel Chongolo, secretarul general al partidului.

Suspendarea ziarului durează 14 zile, iar Uhuru poate contesta măsura la Ministerul Informațiilor, a mai spus Gerson Msigwa.

Editor : B.P.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă