Un vârstnic din Australia riscă să-și piardă casa, după ce a transferat din greșeală 71.000 de dolari unui străin care refuză să-i returneze

1 lună in urmă 28


Gordon Layton, un străbunic în vârstă de 88 de ani, din Bundaberg, Queensland încerca să plătească electronic suma de 71.400 de dolari unei firme care a mutat o casă veche pe terenul său. Din neatenție, vârstnicul a transferat în schimb suma unei alte persoane care refuză să-i înapoieze. Între timp, băncile spun că nu pot soluționa problema cu care se confruntă, iar compania care a mutat casa amenință că va lua măsuri legale pentru a primi banii pe care îi datorează, potrivit Daily Mail.


Omul a trimis banii pe 14 iunie din contul său bancar ING pe un cont ANZ. Nu-și dăduse seama că a salvat contul ANZ sub un nume greșit și a trimis din greșeală banii unei alte persoane.


El și fiica sa Jacqui Morrison-White și-au dat seama de eroare după trei ore, dar era deja prea târziu. Banii au fost scoși de către destinatar în aceeași zi, iar ambele bănci le-au spus Layton că nu mai pot face nimic.


„Evident că nu a fost o situația plăcută, de fapt am fost chiar supărat că tipul acesta a profitat de ocazie pentru a spune„ ei bine, nu-i dau înapoi,”, a declarat pensionarul pentru A Current Affair .


Între timp, bărbatul care ar fi sustras banii a fost reținut și urmează să fie dus în fața instanței.


Morrison-White a primit detaliile de la ING după ce a solicitat o anchetă, înregistrările arătând că banca nu a reamintit fondurile de la ANZ până la o zi după transfer.


„Din anumite motive, nu au acționat timp de 24 de ore. Și acesta pare a fi un factor”, a spus ea.


Ca urmare a pierderii bruște de bani, pensionarul nu a reușit să-și aranjeze casa, care în prezent nu are apă curentă și fie rămâne cu familia, fie doarme în magazie.


„Acesta este banul unui pensionar în vârstă de 88 de ani, ceea ce înseamnă că, dacă nu îi recuperăm, tatăl meu trebuie să-și vândă casa pentru a putea plăti datoria. Cum este corect? A spus Morrison-White.


„A fost evident că ANZ a încercat să recupereze banii, dar fondurile au fost deja scoși în acea zi și au trebuit să ceară permisiunea destinatarului pentru a recupera banii. Desigur că a spus nu”, a mai spus aceasta.


Foto: Captură Video Daily Mail


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă