Un vapor românesc a lovit un pod, în Olanda. Timonierul, îngrozit când ferestrele cabinei au explodat în jurul lui și acoperișul a fost retezat

4 săptămâni in urmă 12


Nava românească Dunav 12 a lovit podul Oude IJsselbrug, lângă Zutphen, vineri în jurul orei 11.30. Două ore mai târziu, timonierul român era încă îngrozit de ceea ce trăise, scrie portalul regional olandez de știri De Gelderlander.


Podul de cale ferată a măturat acoperișul timoneriei și au explodat mai multe ferestre. Din cauza coliziunii, nu a fost posibilă circulația trenurilor între Dieren și Zutphen timp de trei ore.


Nava lungă de 84,5 metri și lată de 9,5 metri era în drum de la Deventer la Rotterdam când a lovit podul. Nu au fost raportate persoane rănite în timpul coliziunii.Timonierul române, vizibil șocat, a fost surprins încercând să-și revină, la ora 13.30, la câteva sute de metri după pod, cu timoneria spartă și cioburile de sticlă împrăștiate e puntea de la pupa. Poliția primise deja o declarație de la comandant, în acel moment. Tot ce putea să repete, obsesiv, timonierul, era: „Nu știu ce m-a determinat să lovesc podul”.


După o verificare atentă, autoritățile olandeze au stabilit că podul n-a suferit niciun fel de daune și trenurile pot circula mai departe în siguranță pe el.
Sursa citată mai scrie că e a treia oară în ultimii 4 ani când un vapor își distruge cabina sub acest pod.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă