Un turist a murit, iar alți patru au rămas captivi, după desprinderea unei bucăţi uriaşe dintr-o cascadă îngheţată, în Rusia

1 lună in urmă 30

De Andreea Anghel.
Publicat: 07.01.2021, 19:11.
Actualizat: 07.01.2021, 19:14

Momente tensionate în peninsula Kamchatka, din Rusia. O persoană a murit şi alte patru au rămas captive, după ce o bucată uriaşă s-a desprins dintr-o cascadă îngheţată. Datorită frumuseţii zonei, pe timp de iarnă, regiunea devine un adevărat magnet pentru turişti.

Temperatura a fost de minus 11 grade Celsius când a avut loc incidentul.

Galerie (2)

Cascada se află pe versantul nord-vestic al vulcanului Vilyuchinsky și este una dintre cele mai populare atracții turistice din peninsulă

Profimedia Images

Un turist a murit, iar alți patru au rămas prinși sub o cascadă înghețată de 131 de metri, după ce o bucată uriaşă s-a desprins şi a căzut la pământ, spre disperarea celor aflaţi în zonă.

Salvatorii au fost chemați de urgenţă la locul cu pricina, din peninsula Kamchatka, zonă a vulcanilor și a ghețarilor din Rusia, în urma unor apeluri conform cărora mai mulţi oameni au rămas blocați sub gheață.

Grupul care a căzut victimă nefericitului eveniment era format din șapte turişti și un ghid, notează mirror.co.uk.

Salvatorii au fost chemați de urgenţă, în urma unor apeluri conform cărora mai mulţi oameni au rămas blocați sub gheață

Profimedia Images

Martorii au scos de la fața locului un copil grav rănit, precum și un bărbat și o femeie care au suferit de asemenea răni. Mai mult, patru persoane au fost raportate că au rămas blocate sub gheața prăbușită în urma accidentului.

Un elicopter de urgență a fost trimis pentru a acorda ajutor victimelor.

Atracţie turistică

Cascada se află pe versantul nord-vestic al vulcanului Vilyuchinsky și este una dintre cele mai populare atracții turistice din peninsulă.

Temperatura a fost de minus 11 grade Celsius când a avut loc incidentul.

Iarna, acest loc este un magnet pentru turişti. Cascada de 131 de metri se formează din fluxul de ghețari care se dezghețează. Zona este considerată una dintre cele mai frumoase regiuni din Rusia, cunoscută sub numele de Țara de Foc și Gheață.

turist cascada gheata peninsula kamchatka rusia
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă