Un tub de oxigen s-a spart la Spitalul Municipal din Caransebeș. Pacienții au fost evacuați și a intervenit ISU

1 lună in urmă 20

Alarma a fost dată, vineri, în jurul prânzului de personalul medical la spitalul Bora din Caransebeș, aceștia au observat că un tub de oxigen aflat în secția de Infecțioase s-a spart, scrie ziarul local Caon.ro. Pacienții au fost evacuați imediat.

Apelul la 112 a fost dat azi în jurul orei 14.30, iar la fața locului au sosit echipajele de pompieri. În salonul spitalului Bora din Caransebeș se aflau doi pacienți care au fost evacuați imediat, unde concentrația de oxigen era de 20,9, în limitele normale. 

Din primele verificări, pompierii au descoperit că una dintre paciente necesita oxigen de la trei butelii, iar una dintre butelii avea scăpări pe la reductor.

whatsapp-image-2021-10-29-at-16-31-54Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

„A căzut o butelie dintr-un salon, s-a fisurat reductorul, partea de sus, robinetul care reglează butelia, au început pierderile de oxigen, dar personalul a procedat conform protocolului pentru astfel de situații. Au oprit toate sursele de energie, de curent, ca să nu izbucnească vreun incendiu, au deschis geamurile, au evacuat pacienții și au sunat la 112. Oamenii s-au speriat că fâsâia butelia. Echipele de intervenție au constatat situația, am eliminat orice risc, pacienții sunt înapoi în saloane. O singură pacientă care era mai grav dinainte de acest incident, avea o saturație de 50 la sută, a fost dusă pe o secție la spitalul mare unde să aibă oxigen suficient”, a spus managerul Adrian Dumbravă pentru ziarul local Caon.

În momentul de față, la Spitalul Bora, secție externă a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, mai sunt internați 10 pacienți pe secția de Infecțioase și alți 8 pe cea de Pneumologie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă