Un tractor a doborăt un stâlp de curent și a pus în pericol alimentarea Dobrogei. Linia a fost repusă în funcțiune

5 zile in urmă 34

"În data de 15 septembrie 2022, a avut loc un incident prin care un utilaj agricol a lovit un stâlp al LEA 400 kV Constanţa Nord – Tariverde, acesta căzând la pământ. Importanţa acestei linii în Sistemul Electroenergetic Naţional este una deosebită, atât pentru alimentarea cu energie electrică a zonei Dobrogea, cât şi pentru evacuarea producţiei din centralele electrice eoliene din zonă. În urma producerii incidentului, specialiştii Transelectrica şi ai filialei de mentenanţă – SMART SA au evaluat situaţia şi au stabilit modalitatea de intervenţie în vederea reparării liniei şi repunerii în funcţiune a acesteia în cel mai scurt timp posibil, astfel încât impactul asupra funcţionarii sistemului să fie unul cât mai redus", a transmis, luni, Transelectrica, printr-un comunicat de presă.  

Lucrările de reparare au început la scurt timp după accident

Sursa citată a precizat că lucrările întreprinse de către filiala de mentenanţă – SMART SA pentru înlocuirea stâlpului căzut, refacerea fundaţiei afectate, remedierea conductoarelor active şi de protecţie au început chiar din ziua producerii incidentului.  

Compania precizează că, într-un interval scurt, a fost asigurată toată logistica necesară (utilaje, materiale, personal de specialitate) în vederea soluţionării eficiente a acestui incident.  

"În acest sens, componentele deteriorate au fost înlocuite cu alte componente aflate în stocul de siguranţă. Lucrările s-au desfăşurat într-un ritm de lucru susţinut, inclusiv pe timp de noapte, respectiv în condiţii meteorologice nefavorabile, cauzate de vânt puternic şi ploaie", a mai transmis compania.  

Astfel, remedierea şi punerea în funcţiune a LEA 400 kV Constanţa Nord – Tariverde s-a realizat luni.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Un tractor a doborăt un stâlp de curent și a pus în pericol alimentarea Dobrogei. Linia a fost repusă în funcțiune

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă