Un tînăr suedez a doborât la Roma un record vechi de 26 de ani deținut de Serghei Bubka la săritura cu prăjina. Cine este Armand Duplantis | VIDEO

2 months ago 3

Suedezul Armand Duplantis a bătut joi seara recordul mondial la săritura cu prăjina în aer liber. Cu un salt la 6,15 m realizat la un concurs la Roma în Italia, atletul doboară un record vechi de 26 ani deținut de celebrul Serghei Bubka, mai exact din 28 iulie 1994.

Serghei Bubka: „Banii pe care îi câștigam în perioada sovietică din atletism erau ‘de alune’”

Duplantis este născut și crescut în SUA

Duplantis deține și recordul mondial indoor, sărind, în februarie 2020, 6,18 metri la Glasgow. La doar 20 de ani, Armand Duplantis a intrat în legenda atletismului mondial alături de «țarul» ucrainean Serghei Bubka (6,15 metri în 1993) și francezul Renaud Lavillenie (6,16 metri în 2014).

WOW!😍👏👏👏Här sätter Armand Duplantis nytt utomhusrekord när han klarar 6,15 meter. pic.twitter.com/BBEzMKRysa

— TV4 Sport (@TV4Sport) September 17, 2020

Născut și crescut în SUA dar reprezentând Suedia în competițiile internaționale, Armand Duplantis, poreclit Mondo, este într-o formă uriașă de doi ani.

He’s already the pole vault World record holder.

Now Armand Duplantis added the best outdoor pole vault ever to his impressive, fast-growing CV.https://t.co/QUywr11OKr pic.twitter.com/7zxA4xQ6Ag

— BBC Sport (@BBCSport) September 17, 2020

Duplantis a fost un copil minune care a doborât recorduri de vârstă în drumul său de a se alătura elitei de sărituri cu prăjina. A ales să concureze la nivel internațional pentru Suedia, țara de origine a mamei sale. A câștigat medalia de argint la campionatele mondiale de anul trecut.

„Record mondial – în sfârșit! Este atât de fabulos”, a spus, imediat după performanță, Duplantis. „Am vrut să trec peste 6.15 atât de mult. Toată lumea continua să vorbească despre asta, era o presiune imensă pe umerii mei … Când am făcut-o, a fost mai mult ușurare decât bucurie”, a afirmat suedezul.

The post Un tînăr suedez a doborât la Roma un record vechi de 26 de ani deținut de Serghei Bubka la săritura cu prăjina. Cine este Armand Duplantis | VIDEO appeared first on Prosport.

Read Entire Article
Powered By Seo Tools