Un tânăr mascat, care a ameninţat casiera unei săli de joc cu un pistol, a fost arestat la Craiova

3 zile in urmă 23

Tânărul a intrat înarmat în locație și a amenintat-o pe angajată că o omoară dacă nu-i dă încasările. Femeia a reușit să fugă şi atunci tânărul a părăsit și el imediat sala de jocuri. El a fost prins după 2 săptămâni de la comiterea faptei.

Incidentul a avut pe data de 7 septembrie, când polițiștii  au fost sesizaţi de o tânără de 25 de ani, din comuna Pleniţa, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la serviciu, în incinta unei săli de jocuri, din Craiova, ar fi fost ameninţată cu un pistol de un bărbat, care avea faţa acoperită, fiindu-i solicitaţi banii obținuţi din încasări.

Cercetările au fost preluate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, fiind constituit un colectiv de lucru, în vederea stabilirii situaţiei de fapt, identificării bărbatului bănuit de comiterea faptei şi luării măsurilor legale care se impun.

În urma activităţilor specifice defăşurate, poliţiştii au identificat un tânăr de 26 de ani, din comuna Ţuglui, bănuit că ar fi comis fapta, stabilindu-se că, în noaptea de 6 spre 7 septembrie a.c., cel în cauză ar fi condus pe raza municipiului Craiova, un autoturism până în zona adiacentă sălii de jocuri, ar fi pătruns în incintă având faţa acoperită cu o mască şi purtând mănuşi chirurgicale, unde ar fi ameninţat cu un pistol angajata, solicitându-i să predea sumele de bani obținute din încasări.

Angajata a refuzat cele solicitate, reuşind să iasă din locaţie, motiv ce l-a determinat pe tânăr să părăsească incinta, fără a intra în posesia vreunei sume de bani.

Probele incriminatorii descoperite după trei percheziţii

În cursul zilei de ieri, pentru documentarea activităţii în dosarul penal, poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Craiova şi în comuna Ţuglui.

În urma percheziţiilor, la locaţia din Craiova, poliţiştii au descoperit un pistol de tipul celor neletale supuse autorizării şi 12 cartuşe.
Pistolul, cartuşele precum şi obiecte vestimentare au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

3 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Tot în urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii de investigaţii criminale au reuşit găsirea autoturismului folosit la comiterea faptei, într-o locație din proximitatea municipiului Craiova, ce aparţine unui bărbat care lucrează în domeniul dezmembrări auto, stabilind că autoturismul ar fi fost vândut la data de de 14 septembrie a.c.,  de tânărul bănuit de comiterea faptei, pentru suma de 2500 Euro.

În autoturism, poliţiştii au găsit o pereche de mănuși şi o mască chirurgicală, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul de 26 de ani, nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma probatoriului administrat de poliţişti, tânărul a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi conducerea unui vehicul fără permis, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj.
Astăzi,  cel în cauză a fost prezentat  Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova,  care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

La activităţi au participat şi poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Serviciului Criminalistic Dolj.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al UTAI Craiova şi Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Romane.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă