Un tânăr fotbalist a fost strivit de un avion american, la Kabul, în încercarea disperată de a fugi din Afganistan

2 luni in urmă 33

  • Liga 2: Metaloglobus - Hermannstadt, joi, 18:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: Farul - Dinamo, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Zilele trecute a apărut pe Twitter un clip video cu afgani care au vrut să fugă din țară agățați de un avion de transport Boeing C-17. Unul dintre cei aflați pe trenul de aterizare al aparatului era Zaki Anwari, fost internațional de tineret în Afganistan.

Un tânăr fotbalist a fost strivit de un avion american, la Kabul, în încercarea disperată de a fugi din Afganistan

Zaki Anwari a murit în încercarea disperată de a scăpa din Afganistan, la vârsta de 19 ani. The Sun scrie că Zaki Anwari a fost strivit de roțile avionului după ce trenul de aterizare a început să se retragă. Alți doi cetățeni au căzut în gol în acel moment, conform sursei citate.

De ce a decolat avionul în care și-a pierdut viața Zaki Anwari

Tenisul de mare clasă este în Digi Online! La turneul WTA Cincinatti! România este reprezentată de jucătoarele Simona Halep și Sorana Cîrstea!

Conform Digi 24, US Air Force a deschis o anchetă după ce mai multe rămăşiţe umane au fost găsite în trenul de aterizare. Între timp s-a descoperit că este vorba de tânărul Zaki Anwari, care visa să joace fotbal în străinătate.

Americanii au explicat cum au ajuns afganii să se prindă de avion în timpul decolării: "Înainte ca echipajul să poată descărca avionul, acesta a fost înconjurat de sute de afgani care au luat cu asalt pista după ce au forţat perimetrul de securitate al aeroportului.

Confruntat cu o situaţie care se deteriora rapid în jurul avionului, echipajul a decis să plece cât mai repede posibil".

Galerie Foto

Talibanii au retras Afganistanul de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Afganistanul urma să participe la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, în perioada 24 august - 5 septembrie. Statul arab ar fi avut doi reprezentanți la această ediție: Hossain Rasouli la atletism și Zakia Kudadadi la taekwondo, care ar fi devenit și prima reprezentantă paralimpică din istoria țării.

Totuși, Comitetul Internațional Paralimpic a emis un comunicat conform căruia echipa Afganistanului nu se va mai prezenta în Japonia. Arian Sadiqi, cel care trebuia să fie șeful delegației afgane, a dezvăluit pentru Al-Jazeera că cei doi sportivi au fost extrem de dezamăgiți la aflarea veștii.

„Sunt devastaţi! Înainte de revenirea talibanilor la putere, erau atât de entuziasmaţi că vor merge la Jocurile Paralimpice. S-au antrenat pe unde au apucat, în parcuri, în grădinile unor case. Progresaserăm foarte mult, atât la Jocurile Olimpice, cât şi la cele Paralimpice. La nivel naţional, sportul era în plină dezvoltare, cu tot mai mulţi practicanţi. De acum, doar ne putem imagina ce va urma, având în vedere trecutul ţării. Pe când talibanii au mai fost la putere, sportul era, practic, interzis, mai ales pentru femei“, a explicat Sadiqi.

Etichete: tragedie , afganistan , zaki anwari
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă