Un tânăr din Iași a rămas fără mâna stângă, după ce a încercat să desfacă un obuz cu bormașina, iar proiectilul a explodat

2 săptămâni in urmă 37

Un tânăr de 19 ani din comuna Dolhești a fost transportat de urgență la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, după ce a manevrat un proiectil vechi fără nicio măsură de protecție. Potrivit Bună Ziua Iași, el avea un obuz depozitat în magazie de mai mult timp, iar marți, 16 noiembrie 2021, s-a decis să îl desfacă cu ajutorul unei bormaşini, cu care l-a găurit. Din nefericire, acesta i-a explodat în mână și l-a rănit grav. Tânărul va fi operat.

„A suferit o amputaţie la mâna stângă. I s-au efectuat consulturi specifice, CT. A fost internat la secţia de Chirurgie. Va fi operat de chirurgie generală, plastică, oftalmologie şi ortopedie. Și-a pierdut mâna stângă şi posibil să piardă şi ochiul drept”, a explicat dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Tânărul a anunțat, inițial, că i-a explodat telefonul în mână, cu sângerare, motiv pentru care a fost dirijat către el un echipaj SAJ C2.

„Ulterior, când am ajuns la caz, a spus că, în timp ce găurea un cartuş cu bormaşina, acesta a explodat. Pacientul era stabil hemodinamic, conştient”, a spus medicul ieșean.

În plus, tânărul are plăgi cu retenţie de alice în zona ochiului drept, torace, abdomen și coapsa dreaptă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă