Un tânăr din Brașov fără alergii a făcut șoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer

3 săptămâni in urmă 13

Incidentul a avut loc marți, în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență Regina Maria Brașov. Tânărul de 23 de ani care s-a vaccinat cu serul Pfizer a suferit şoc anafilactic, fiind necesară intervenţia echipajelor medicale, informează prefectura Brașov.

Tânărul a solicitat miercuri externarea şi a plecat spre domiciliu. Tânărul s-a vaccinat, marți, cu serul de la Pfizer în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgenţă Regina Maria Braşov.

„Astfel, în data de 20.04.2021, o persoană în vârstă de 23 de ani, de sex masculin, a prezentat o reacție adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid și slab, pierdere temporară a cunoștinței, pentru câteva secunde. Reacția a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech”, se arată în comunicatul transmis de Prefectura Brașov.

În județul Brașov numărul de doze de vaccin administrate până în data de 20 aprilie, inclusiv, este de 136.491, din care 46.878 reprezintă doze rapel.<br>

În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice şi nici istoric alergic, mai precizează sursa citată. Aceasta este a treia reacţie severă post-vaccinare înregistrată în România.

De asemenea, duminică o femeie din Galați în vârstă de 48 de ani
s-a simțit rău imediat după ce a fost imunizată cu serul Pfizer,
iar personalul medical din centru a decis ca aceasta să fie trimisă la spital. O ambulanță SMURD a trasportat-o la spitalul din Tecuci.

După ce a primit îngrijiri medicale, femeia și-a revenit, nefiind nevoie de internare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă