Un tânăr de 34 de ani a murit de COVID, după ce s-a externat pe semnătură deşi era internat la ATI: A ignorat total sfaturile medicilor!

1 lună in urmă 13

Un tânăr de 34 de ani a murit de COVID. Bărbatul a ajuns în urma cu câteva săptămâni în stare foarte grava la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, iar medicii au reușit să-l salveze cu eforturi uriașe.

După ce a stat zile în sir în Terapie Intensivă a început să se simtă mai bine și a cerut pe semnătură să plece acasă. Doctorii au încercat să-l convingă să mai rămână sub supraveghere în spital, însă tânărul de 34 de ani a refuzat. Medicii i-au cerut că macar să nu plece din Timișoara pentru că, în cazul în care starea de sănătate i se agravează din nou, să poată ajunge la ei cât mai repede, dar bărbatul a plecat într-o localitate aflata la 60 de kilometri de oraș.

Acolo i s-a făcut rău și la scurt timp a murit.

”Ignorând în totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe AȚI și ale colegilor de pe secția de Boli Infecțioase, a părăsit, ieri după amiaza – spre seara, incinta unității noastre, spunandu-ne că vă sta în Timișoara, pentru a fi aproape de spital.

Cred că rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanta, iar pe drum, din cauza riscului la transort, probabil a făcut o embolie pulmonara, iar medicii de pe ambulanta care a ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Domnul nu era într-o stare buna pentru a pleca din spital. Pe aceasta cale atragem atenția și rugam inclusiv coronascepticii să aibă încredere în cadrele medicale.

Noi nu ne putem opune dorințelor pacienților, dar e important să aibă încredere în medici. De exemplu am avut ieri un pacient cu 51 % saturație de oxigen care a refuzat oxigenul în dubla sursa, punandu-și în pericol starea de sănătate„, a precizat pentru medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, opiniatimisoarei.ro.

Tânărul spunea atunci că nu s-a vaccinat pentru că nu a crezut că ar putea face vreodată o forma severa de COVID 19.

“Fiecare decide pentru viață lui, dar am văzut acum, pe propria piele, că e mai bine să te vaccinezi, decât să nu o faci și să ai o forma atât de grava. E mai bine să te vaccinezi decât să iți pui viață în pericol”, mărturisea pacientul pe când era încă pe patul din Secția de Terapie Intensiva.

Citeşte şi: Veşti îmbucurătoare pentru această categorie de români vaccinaţi împotriva COVID. Mamele vaccinate pot transmite protecţie împotriva virusului prin laptele matern – STUDIU

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă