Un tânăr de 25 de ani a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el: „Erau la finalul lucrărilor, a coborât să ia o scară”

1 lună in urmă 1


Un tânăr de 25 de ani, din Botoșani, a fost victima unui accident de muncă produs în după amiaza de 2 martie în apropierea penitenciarului din Vaslui.


Tânărul făcea parte dintr-o echipă de muncitori care efectua la lucrări de subtraversare a unor țevi de aducțiune de apă în municipiul Vaslui și zonele limitrofe. În apropierea Penitenciarului Vaslui, acolo unde marți se desfășurau lucrările, era săpat un șanț de aproximativ patru metri, conducta urmând a fi mutată de pe o parte pe alta a drumului.


”Din primele informații, erau la finalul lucrărilor. Victima a coborât după o scară, momentul în care a fost surprinsă de malul de pământ”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.


La fața locului, s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție din cadrul ISU Vaslui, care au reușit să îl scoată pe tânăr de sub pământ, însă, în ciuda eforturilor, acesta nu a mai putut fi salvat. După îndelungi manevre de resuscitare, medicii au declarat decesul tânărului. La operațiunea de salvare a participat și tatăl victimei, angajat și el la societatea care desfășura activități în zonă.


Poliția și Inspectoratul
Teritorial de Muncă au deschis o anchetă în acest caz.  „Se fac cercetări sub aspectul săvârșirii
infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și
sănătate in muncă și Nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate
în munca”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului
de Poliție Vaslui.


Societatea care
efectua lucrările în zonă este din Târgu Mureș, muncitorii fiind recrutați din
mai multe județe ale Moldovei.


 
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă