Un tânăr de 19 ani și-a amputat o mână, după ce a încercat să desfacă un obuz cu o bormașină

2 săptămâni in urmă 21

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 15:49

222 citiri

Un tânăr de 19 ani și-a amputat o mână, după ce a încercat să desfacă un obuz cu o bormașină

Un tânăr de 19 ani, din județul Iași, a ajuns la spital în șoc hemoragic și cu o mână amputată, după ce a încercat să facă o gaură într-un obuz cu o bormașină.

Proiectilul a explodat și l-a rănit grav, tânărul fiind transportat de urgență la spital.

Tânărul a spus inițial la 112 că i-a explodat telefonul în mână, motiv pentru care la fața locului a fost dirijat un SAJ C2.

„Solicitare la un tânăr de 19 ani, din satul Petriş, comună Dolheşti, iniţial declarând explozia telefonului în mână, cu sângerare, motiv pentru care a fost dirijat SAJ C2. Ulterior, la momentul ajungerii echipajului SAJ C2 la caz, declara că, în timp ce găurea un cartuş cu bormaşina, a explodat. Pacientul era stabil hemodinamic, conştient, cu traumatism mâna, coapsa şi abdomen. Se dirijează la UPU Spital Sf. Spiridon”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Medicii care l-au evaluat spun că a ajuns la spital stabil hemodinamic, conștient și cu plăgi penetrante în regiunea facială, torace, abdomen și coapsă. Tânărul avea mâna stângă amputată prin traumatism și și-a pierdut ochiul drept.

„A suferit un şoc hemoragic/ traumatic. Au fost înregistrate plăgi penetrante/ cu retenţie corpi străini (alice) regiunea facială (ochi drept), torace, abdomen (hemoperitoneu), coapsa dreaptă. A suferit o amputaţie mâna stângă. I s-au efectuat consulturi specifice, Computer Tomograf. Îl internam la secţia de Chirurgie. Va fi operat de chirurgie generală, plastică, oftalmologie şi ortopedie. Și-a pierdut mâna stângă şi posibil să piardă şi ochiul drept. De fapt era un obuz pe care îl avea demult în magazie şi să gândit să-l desfacă”, a mai spus medicul ieşean.

Citeste si:

 „Chirica vrea guvernare PNL-PSD pentru a readuce proiectele dubioase pe masa consilierilor”

Liderul filialei municipale Iaşi a USR, deputatul Filip Havârneanu, a declarat duminică, 14 noiembrie, că primarul liberal Mihai Chirica este nerăbdător să se voteze Guvernul PNL-PSD, pentru...

 un consilier local aparent respectabil plasa tinere consătenilor pentru suma de 20 de lei VIDEO

În cursul lunii iulie 2021, doi bărbați, de 58, respectiv 66 de ani, din județul Iași, le-ar fi înlesnit mai multor tinere practicarea prostituției, obținând astfel foloase materiale....

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă