Un tablou Banksy, scos la licitație în beneficiul serviciilor de sănătate britanice, vândut la un preț record

3 săptămâni in urmă 1

Un tablou Banksy care înfățișează un băiețel jucându-se cu o păpușă infiermieră pe post de super erou, în detrimentul lui Batman şi Spider-Man, a fost vândut la licitație cu 19,45 de milioane de euro, stabilind un record pentru artistul stradal, relatează Reuters și AFP.

”Game Changer”, care a fost prezentat în luna mai a anului trecut la Spitalul Universitar Southampton, este un omagiu adus angajaților din NHS - serviciul public de sănătate britanic.

Lucrarea de artă în negru și alb înfățișează un băiețel ridicând o asistentă de jucărie care are brațul întins și o pelerină, în timp supereroii tradiționali Batman și Spider-Man stau într-un coș.

Pusă în vânzare marţi de Christie's, tabloul a fost vândut cu 19,45 de milioane de euro, un record mondial la licitație pentru Banksy, potrivit Christie's.

Tabloul era estimat la 2,9 - 4 milioane de euro. Christie's a spus că încasările se vor îndrepta spre „sprijinirea bunăstării personalului și pacienților din Spitalul Universitar din Southampton”.

Vânzarea a avut loc marți, când britanicii din toată țara au marcat un an de când prim-ministrul Boris Johnson a ordonat națiunii să intre în primul lockdown.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă