Un sucevean s-a trezit cu un alt furnizor de energie electrică, după ce hoții i-au falsificat semnătura pe un contract

2 luni in urmă 8

Mare grijă pe cine primiţi în locuinţă. Un bărbat de 78 de ani din Suceava a lăsat în casă doi străini și s-a trezit cu contract la un alt furnizor de energie electrică. Ulterior, bărbatul a aflat că semnătura i-a fost falsificată pentru schimbarea contractului. Poliția face acum cercetări.

Bărbatul a primit în apartament doi aşa zişi angajaţi ai unei companii de electricitate.

Totul s-a întâmplat la sfârşitul lunii ianuarie, atunci când bărbatul a primit în apartament doi aşa zişi angajaţi ai unei companii de electricitate. La început, nimic nu părea suspect.

Sincron Florentin Neagu, păgubit: ”Au venit la uşă cu ecusoane EON si au spus ca ei verifică. Mi-au cerut copia de pe factura, s-au uitat, au facut fotografii la contor si le-am dat şi copie dupa buletin că au cerut. Unul era mai înalt, unul mai mic. Tineri, tineri, până în 30 de ani”.

Andreea Petrescu, reporter Observator:Dar v-au zis ceva de schimbat contractul?”

Sincron Florentin Neagu, păgubit: ”Nici vorbă!”

Ulterior, la verificarea lunară a consumului, un angajat de la compania de electricitate i-a spus bărbatului că nu mai apare ca având contract la acea societate.

A descoperit înșelăciunea la plata facturii

Florentin Neagu, păgubit: ”Mi-a spus: vedeţi, domnul Florin, că nu mai sunteți la noi. Cum sa nu fiu la voi? Sunt în continuare, eu nu am facut nimic. Şi m-am dus repede a doua zi la Eon. Langa Eon este Enel și zic să intru totuși la Enel să vad dacă este ceva. Mi-a cerut buletinul, l-am dat si când colo: Dumneavoastră figurați la noi cu energie electrică. Cum? Nu se poate că eu nu am semnat nimic. Pai, uitati, și mi-a scos contractul”.

Aşa a aflat că semnătura i-a fost falsificată şi că nu este singurul în această situaţie.

Florentin Neagu, păgubit: ”Sub niciun motiv nu este semnatura mea, va pot face semnatura mea pe toate actele, uitați-vă, este o mâzgăleală pur și simplu”

Florentin Neagu, păgubit: ”Am întrebat şi eu la Enel și functionara de la Enel, foarte simpatica, domnule, nu sunteți primul”

Păgubitul a făcut plângere la poliție

Sincron Ionuț Epureanu, purt de cuvant IPJ Suceava: ”În cauza s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnatură privată. Le adresam recomandarea în special persoanelor vârstince să nu permita accesul în locuinta a unor cetateni care pretind ca reprezintă anumite firme de utilități, să le solicite legitimații de serviciu, să se asigure ca au inscriptionari conforme pe uniformele de serviciu”.

Polițiștii urmează să-i identifice pe cei doi bărbați, dar fac verificări şi pentru a stabili dacă mai sunt și alte persoane în situaţia suceveanului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

hoti companie de electricitate observator16
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă