Un student la Drept din Constanta, desemnat Tanarul European al Anului 2021. El este cunoscut pentru lupta dusa pentru drepturile elevilor si reforma invatamantului

1 lună in urmă 2

Constanteanul Constantin-Alexandru Manda, in prezent student la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, a castigat titlul Tanarul European al Anului 2021, au anuntat, vineri, Schwarzkopf-Stiftung Junges Europa si Forumul European de Tineret.

"In aceasta dimineata, Schwarzkopf-Stiftung Junges Europa si Forumul European de Tineret m-au anuntat drept castigator al distinctiei Tanarul European al Anului 2021. Accept acest premiu cu profunda recunostinta si il dedic tuturor oamenilor alaturi de care am lucrat in ultimii 7 ani pentru a face o schimbare reala in sistemul educational romanesc si pentru a promova accesul liber la o educatie de calitate pentru fiecare copil.

Fara echipele alaturi de care am lucrat, rezultatele obtinute de-a lungul timpului nu ar fi putut fi posibile. Povestea nu se opreste aici - investitia in educatie este o investitie in viitor, singura sansa pentru a pune punct decalajelor sociale dintre comunitati", a scris Constantin-Alexandru Manda pe pagina sa de Facebook.

Lupta dusa pentru reforma invatamantului

Tanarul este cunoscut in special pentru implicarea sa, in calitate de membru fondator si presedinte al Asociatiei Elevilor din Constanta, in respectarea drepturilor elevilor si reformarea sistemului de invatamant.

"Din 1997, Fundatia Schwarzkopf, in cooperare cu Forumul European pentru Tineret, cauta un tanar european al anului in toate tarile Consiliului Europei: tineri care au invatat sa ia initiativa si responsabilitatea, aratand ca sunt pregatiti sa profite de oportunitatile timpului nostru pentru o coexistenta pasnica intr-o Europa a diversitatii.

Granturile acordate - 5.000 de euro pentru un stagiu sau un proiect individual. Tanarul european al anului din acest an este Constantin-Alexandru Manda din Romania, care lupta pentru o educatie justa si egala pentru toti copiii. In 2013 a fondat Asociatia Elevilor din Constanta, care reprezinta drepturile elevilor din Romania.

A militat pentru respectarea dreptului fundamental la burse mai intai in Constanta, apoi in toata Romania: impactul actiunilor sale nu este doar local, ci si la nivel national.

A convins guvernul roman sa acorde o bursa minima elevilor, iar guvernul a investit circa 110 milioane euro din bugetul national pentru acest lucru", reiese dintr-un comunicat de presa transmis de Schwarzkopf-Stiftung Junges Europa.

Citeste si:

Cine este Ion Radoi, seful sindicatului care a creat haos in Bucuresti dupa o greva spontana la metrouA murit Cornelia Catanga. Era internata in spital, cu COVID-19Haos in localitatile aflate in scenariu rosu dupa ce Citu a anuntat ca se amana noile restrictii. Primar: "Nici nu stiu cum sa procedez"DOCUMENTE Acestea sunt modelele de adeverinta si declaratie necesare dupa intrarea in vigoare a noilor masuri anti-pandemieCine i-a luat locul Anei Maria Brinza in patul conjugal, cand a fost plecata in Kazahstan
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă