Un stadion din Argentina se va numi Diego Armando Maradona. ”Era unic şi merită ca acest stadion să-i poarte numele”

2 luni in urmă 32


Stadionul ”Unico” din oraşul argentinian La Plata, unde Diego Armando Maradona a ocupat ultimul său post de antrenor înainte de a muri pe 25 noiembrie, va purta numele fostului mare fotbalist, a anunţat vineri guvernatorul provinciei Buenos Aires, notează AFP, citată de Agerpres.


"Noi am decis să redenumim această incintă ”stadionul Unico de La Plata Diego Armando Maradona”. Diego a fost unic şi merită ca acest stadion unic să-i poarte numele", a afirmat guvernatorul Axel Kicillof, în prezenţa preşedintelui argentinian Alberto Fernandez şi a vicepreşedintei Cristina Kirchner.


Altă tribună va purta numele fostului selecţioner argentinian Alejandro Sabella, recent decedat, care a fost jucătorul şi antrenorul lui Estudiantes de La Plata. Sabella a dus naţionala "albiceleste" în finala Cupei Mondiale în 2014.


Stadionul Unico din La Plata a fost construit în ideea că va fi împărţit de rivalele locale Estudiantes şi Gimnasia y Esgrima, însă după inaugurarea sa în 2003, a fost utilizat doar temporar de aceste echipe.


Arena, una din cele mai moderne din Argentina, va găzdui în luna iulie patru meciuri de la Copa America.


Înainte de a deceda la vârsta de 60 de ani din cauza unui stop cardiac, Maradona o antrena pe Gimnasia y Esgrima, unde a fost numit în septembrie 2019.Un alt stadion din Argentina, al clubului Argentinos Juniors din Buenos Aires, poartă din 2004 numele faimosului decar al naţionalei Argentinei. La 15 ani, ”El Pibe de Oro” a debutat la această echipă, pentru a semna cinci ani mai târziu cu Boca Juniors.


De asemenea, ”San Paolo”, stadionul lui Napoli, unde fostul mare jucător argentinian a evoluat între 1984 şi 1991, a primit şi el numele legendei argentiniene.


Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie 2020, din cauza unui stop cardiorespirator.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă