Un şofer român este cercetat pentru ucidere din culpă, după ce a trecut cu tirul peste un coleg ce urma să iasă la pensie în acea zi

3 săptămâni in urmă 14

Tragedia s-a produs vineri, 26 martie 2021, într-o parcare din localitatea Spresiano, provincia Treviso din regiunea Veneto, în ultima zi de muncă a colegului şoferului român, scrie Antena 3, care citează publicația Il Gazzettino, care apare la Mestre, nordul Italiei.

La sfârşitul cursei, în jurul orei 18.00, cei doi au ajuns în parcare, s-au salutat, iar şoferul italian, Guglielmo Gava 65 de ani, a coborât din cabină şi se îndrepta către maşina personală, pentru a pleca acasă. Era ultima zi de serviciu înainte de pensie.

Italianul s-ar fi oprit în faţa camionului, iar românul, 50 de ani, aflat la volan a pornit de pe loc, fără să îl vadă pe colegul său. A trecut cu TIR-ul peste el şi l-a ucis.

Personalul medical al ambulanței care a sosit la locul tragediei nu mai a putut face nimic pentru a salva viața camionagiului, rănile suferite fiindu-i fatale.

Carabinierii l-au interogat pe șoferul român pentru a înțelege cum s-a putut produce accidentul. El este cercetat pentru ucidere din culpă.

Ne-am salutat, a coborât din TIR și s-a dus spre trotuar. Eu am controlat oglinzile și am virat la dreapta. Nu mi-am dat seama că era în fața TIR-ului, nu aveam cum să-l văd.

Declarația șoferului român, în anchetă:

Foto: Il Gazzettino

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă