Un şofer român a intrat în una dintre maşinile din coloana oficială a lui Joe Biden, în Italia. Ce a păţit românul în vârstă de 40 de ani

4 săptămâni in urmă 18

Un şofer a intrat vineri, 29 octombrie, în coloana oficială a preşedintelui american Joe Biden în timp ce acesta se deplasa către Palatul Quirinale. Joe Biden urma să se întâlnească acolo cu mai mulţi înalţi oficiali italieni, printre care şi Sergio Mattarella - preşedintele Italiei.

Un şofer român a intrat în una dintre maşinile din coloana oficială a lui Joe Biden, în Italia. Ce a păţit românul în vârstă de 40 de ani

Poliţia italiană a deschis o anchetă

Profimedia

Potrivit Corriere della Sera, şoferul care a provocat accidentul este un român în vârstă de 40 de ani. Impactul s-a soldat cu rănirea la o mână a şoferului român. Toţi cei implicaţi în accident au fost consultaţi imediat de echipele medicale ce însoţeau coloana oficială, dar nimeni altcineva în afară de român nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Joe Biden se întoarcea în acel moment de la Vatican, acolo unde se întâlnise cu Papa Francisc. Coloana oficială a preşedintelui american număra nu mai puţin de 35 de maşini. Şoferul român a lovit una dintre aceste maşini blindate, nu autovehiculul în care se afla Joe Biden. În urma accidentului, circulaţia în zonă a fost blocată preţ de câteva minute. Autorităţile italiene au deschis o anchetă în acest caz.

Întâlnirea dintre Joe Biden şi Papa Francisc a durat de două ori mai mult decât era planificat

Așezați față în față, președintele Joe Biden și Papa Francisc au purtat, vineri, discuții despre schimbările climatice, sărăcie și pandemia de coronavirus. Întâlnirea dintre cei doi a durat mai mult decât era aşteptat să se întâmple.

În imaginile făcute publice de Vatican, pot fi observate momente relaxate între Francisc și Biden, în timp ce aceștia își strâng mâna în mod repetat și zâmbesc, scrie AP. Papa Francisc are deseori o expresie dură, mai ales în fotografiile oficiale, dar vineri părea bine dispus. Întâlnirea lor privată a durat aproximativ 75 de minute, potrivit Vaticanului, mai mult decât dublul duratei normale a unei audiențe cu pontiful.

Cei doi s-au aezat apoi față în faţă la un birou din biblioteca papală, însoțiți de un traducător. Au trecut apoi la un schimb de cadouri și la o întâlnire mai amplă care a inclus-o pe prima doamnă și oficiali de rang înalt. Sesiunea îndelungată l-a întârziat pe Biden cu mai mult de o oră pentru întâlnirile ulterioare.

„Biden a mulțumit Sfinției Sale pentru susținerea sa pentru oamenii săraci ai lumii și pentru cei care suferă de foame, conflict și persecuție. El a lăudat conducerea Papei Francisc în combaterea crizei climatice, precum și susținerea sa pentru a se asigura că pandemia se încheie pentru toată lumea prin partajarea vaccinurilor și o redresare economică globală echitabilă”, au transmis reprezentanţii de la Casa Albă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă