Un șofer român a făcut accident cu o mașină din coloana oficială a președintelui american Joe Biden, la Roma

4 săptămâni in urmă 25

O mașină condusă de un român în vârstă de 40 de ani s-a izbit vineri la amiază, la Roma, de una dintre mașinile blindate ale personalului diplomatic care-l însoțește pe Joe Biden în turneul european pe care îl desfășoară președintele american premergător conferinței de la Glasgow, potrivit publicației italiene Corriere della Sera, citată de Hotnews.

Accidentul a avut loc după ce liderul de la Casa Albă a părăsit Vaticanul, unde a avut o întrevedere cu Papa Francisc. Casa Albă a precizat că accidentul a fost unul „minor”, iar mașina în care se afla Joe Biden nu a fost implicată.

Coloana oficială se îndrepta către Palatul Quirinale, unde președintele Biden urma să se întâlnească cu înalți oficiali italieni, inclusiv cu președintele italian Sergio Mattarella.

Potrivit presei italiene, un român a intrat cu mașina într-un autoturism din coloana oficială. În urma impactului, românul a fost ușor rănit la mână, iar celălalt șofer a scăpat nevătămat.

Potrivit Casei Albe, ca măsură de prevenție, toți cei implicați au fost examinați de o echipă medicală. Poliția a deschis însă o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului.

Preşedinţi şi prim-miniştri se întâlnesc la Roma pentru un summit G20 al celor mai mari economii din lume, în ajunul conferinţei ONU privind combaterea schimbării climatice (Cop26), care se deschide oficial luni, în Scoţia.

Foto: Epa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă