Un sirian și un palestinian au încercat să intre în România ascunși în saci de plastic şi înfăşuraţi în folie de aluminiu

2 luni in urmă 28

Doi tineri, un sirian și un palestinian, au încercat să intre ilegal în România ascunși în saci de plastic şi înfăşuraţi în folie de aluminiu, în compartimentul de marfă al unui TIR, anunță polițiștii de frontieră din Calafat.

"În cursul acestei dimineți, în jurul orei 07.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară la volanul unui autocamion, un cetățean turc în vârstă de 44 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, centrale termice din Turcia pentru Ungaria. În urma verificărilor preliminare efectuate, colegii noștri au constatat faptul că șnurul asigurator al semiremorcii permitea deschiderea prelatei, fără a se deteriora sigiliul vamal, motiv pentru care au dispus efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport", a transmis Poliția de Frontieră.

Au declarat că nu au avut acordul șoferului și s-au suit în TIR pe ascuns

Astfel, au fost descoperite în compartimentul de marfă al TIR-ului, ascunse în saci de plastic și înfășurate în folie de aluminiu, două persoane de sex masculin. La cercetări a rezultat faptul că cei doi tineri, în vârstă de 24 respectiv 28 de ani, sunt din Siria și Palestina și s-au urcat în autocamion când se aflau pe teritoriul Turciei, fără a avea consimțământul șoferului. Aceștia au declarat autorităților faptul că intenționau să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, cei doi cetățeni străini, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun, au anunțat polițiștii de frontieră.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă