Un sinucigaş s-a aruncat în aer împreună cu o maşină plină cu explozibil. Sunt cel puţin 12 morţi

1 săptămână in urmă 12

„Explozia puternică a distrus mai multe clădiri şi vehicule civile, ucigând cel puţin 12 nevinovaţi”, a declarat un poliţist care s-a prezentat doar ca „Ali”. „Credem că ţinta ar putea fi forţele private de securitate care escortează de obicei oficialii ONU în deplasările prin oraş”, a adăugat el. Atentatorul sinucigaş şi-a pierdut şi el viaţa, deci bilanţul morţilor este deocamdată de 13.

Poliţistul a arătat că alte victime s-ar putea să fie îngropate sub dărâmături. Nu se ştie dacă printre acestea se află membri ai personalului ONU sau alţi străini.

Citeşte şi Explozie devastatoare, cauzată de o scurgere de gaz. 15 oameni au murit la Karachi VIDEO

UPDATE: At least 10 people plus 5 soldiers were killed in a suicide bomb explosion claimed by Al-Shabab – an al-Qaeda-linked group in Mogadishu. pic.twitter.com/6kmZFw7JFi

— Shabelle Media Network (@ShabelleMedia) January 12, 2022

Poliţia a precizat că deflagraţia s-a soldat şi cu peste 20 de răniţi, inclusiv elevi.

Primarul adjunct al capitalei somaleze, Ali Andi Wardhere, care a supravieţuit atentatului, a declarat că se deplasa „într-un convoi separat care trecea prin zonă în momentul exploziei”. „Unele din gărzile mele de corp au fost rănite în urma atacului. A fost o explozie într-adevăr puternică. Am pierdut vieţi nevinovate, dar încercăm în continuare să îi ajutăm pe cei afectaţi”, a relatat el.

Atentatul nu a fost încă revendicat, dar dpa menţionează că gruparea fundamentalistă Al-Shaabab anunţă de multe ori că este  răspunzătoare de astfel de atacuri.

Citeşte şi Explozie catastrofală a unei cisterne. Carnagiu în trafic, sunt cel puţin 54 de morţi VIDEO

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă