Un singur pat liber la ATI în România pentru pacienții COVID-19

2 săptămâni in urmă 4


Numărul bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2 aflați în stare gravă rămâne în continuare ridicat: 1.823 de pacienți sunt internați, în prezent, în secțiile de terapie intensivă din România. La nivel național, există la acest moment doar un singur pat de ATI liber, în județul Constanța, potrivit datelor anunțate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).


În data de 10 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, în toată țara există 1.740 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 183 paturi ATI pentru bolnavii infectați cu coronavirus, care sunt activate acolo unde numărul pacienților ce au nevoie de terapie intensivă depășește capacitatea secțiilor principale, au mai anunțat autoritățile.


În Municipiul București, sunt avizate de către Direcția Publică de Sănătate (DSP) 392 de paturi de Terapie Intensivă pentru pacienții de COVID-19.


La nivel național, la acest moment este disponibil un pat liber de ATI, în județul Constanta, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Grupul de Comunicare Strategică:

Autoritățile precizează că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.


"Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare", a mai transmis GCS.


În ultimele 24 de ore, autoritățile au raportat 6.291 de cazuri noi de infectare cu SARS-COV-2, dintr-un număr de 54.336 de teste (18.259 teste RT-PCR și 36.077 teste rapide antigen), ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 11,6%.În același interval, au fost raportate 405 decese, dintre care opt anterioare.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă