Un sfert din populaţia UE a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID

4 zile in urmă 12

Peste 112 milioane de persoane din Uniunea Europeană au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID, informează Agerpres, care preia AFP. Potrivit şefei Comisiei Europene, Uniunea Europeană va avea suficiente doze pentru a vaccina 70% dintre adulţii din UE în iulie.

Cel puţin 153,8 milioane de doze au fost administrate la aproximativ 112,4 milioane de persoane, reprezentând 25,1% din populaţia Uniunii Europene, potrivit cifrelor oficiale ale Uniunii Europene.

„Vaccinarea se accelerează în Europa: tocmai am trecut pragul de 150 de milioane de vaccinări (…) Vom avea suficiente doze pentru a vaccina 70% dintre adulţii din UE în iulie”, a scris pe Twitter Ursula von der Leyen, şefa executivului european.

Cel puţin 41,9 milioane de persoane sunt complet vaccinate (cu două doze sau cu vaccinul cu doză unică de la Johnson & Johnson), reprezentând 9,4% din populaţie.

Comisia Europeană estimează că va livra cel puţin 410 milioane de doze în total pe parcursul celui de-al doilea trimestru (250 de milioane de doze BioNTech-Pfizer, 35 de milioane de la Moderna, 55 de milioane de la Johnson & Johnson, precum şi 70 de milioane de la AstraZeneca).

În pofida accelerării recente, UE rămâne în continuare în urma Statelor Unite, care a vaccinat complet aproximativ 30% din populaţie, a Israelului (58%) şi a Regatului Unit (23%).

Franţa a vaccinat peste 16 milioane de persoane, aproape 24% din populaţie, iar 6,75 de milioane (10% din populaţie) au primit şi rapelul. În Belgia, au fost administrate 3,99 milioane de doze şi peste 856.000 de persoane sunt complet vaccinate (7,4% din populaţie).

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă